Burlui: Una din cele trei persoane surprinse de o avalanșă în Munții Călimai a fost găsită în viață, iar căutările continuă

Inspectorul șef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, a declarat că a fost găsită una din persoanele surprinse de avalanșă.

„A fost găsită o persoană. E în viață și a fost preluată de SMURD”, a spus Burlui care a menționat că se continuă căutările.

Este vorba de unul dintre cei doi pompieri din echipa care a urcat în Munții Călimani pentru a ridica un drapel tricolor de Ziua Națională.

Echipele de căutare folosesc un balon luminos pentru a ilumina zona, dar și câinele de salvare-căutare al ISU Suceava.

Trei persoane, alpiniști amatori, din care doi pompieri au fost surprinse de o avalanșă în Munții Călimani vineri după amiaza și sunt căutate de echipe de salvare.

Șeful ISU Suceava, general Ion Burlui, a spus că cei trei, doi bărbați și o femeie, au participat, vineri, la o acțiune umanitară de amplasare a unui drapel tricolor în Munții Călimani de Ziua Națională și au fost surprinși de o avalanșă.

Potrivit lui Burlui, dintre cei trei, doi sunt pompieri de la Detașamentul Vatra Dornei și al treilea un prieten al lor.

Cei trei sunt căutați de 39 de persoane, salvamontiști, jandarmi montani, dar și pompieri.

În zonă a fost trimis și câinele de căutare și salvare.

 Echipa de salvamontiști din Vatra Dornei înalță, din 2013, în fiecare an, steaguri tricolore, pe cele patru vârfuri care delimitează Țara Dornelor, Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriței și Giumalău, iar câteva zeci de alpiniști se alătură acestei acțiuni în fiecare an.

loading...