Cod galben de ninsoare însoțită de vânt în zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineața, o avertizare de tip nowcasting cod galben de ninsoare pentru zona de munte a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora 14:00 și se vor semnala ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m, iar fenomenul se va manifesta cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m.

Duminică, până la ora 23:00 este în vigoare o informare meteo.

Astfel, meteorologii informează că începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei.

Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50…55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

ANM notează că pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, spulberând zăpada.

loading...