Marian Andronache roagă membrii organizației județene PMP Suceava să se abțină de la comentarii ce pot aduce prejudicii majore imaginii și unității partidului și acuză actuala conducere de „uneltire” și „jocuri de culise”


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, care și-a anunțat candidatura pentru a prelua conducerea organizației judenene PMP Suceava cere membrilor să se abțină de la comentarii ce pot aduce prejudicii majore de imagine, dar și unității partidului, dând în schimb asigurări că noua conducere a organizației județene va introduce un climat de stabilitate  în care nu se vor regăsi uneltiri sau jocuri de culise.

Marian Andronache, a transmis, sâmbătă seara, un comunicat de presă în calitate de vicepreședinte al Consiliul Executiv Național PMP, în care arată că în lumina recentelor informații din presă apărute după anunțarea candidaturii sale la funcția de președinte al organizației județene a Partidului Mișcarea Populară Suceava, dorește să adreseze tuturor membrilor, președinților organizațiilor teritoriale și aleșilor locali ai PMP îndemnul de a nu se lăsa influențați de speculațiile apărute, lansate de obscure “surse din cadrul PMP”.

„Din dorința de a preveni dezinformarea opiniei publice, am rugămintea de a ne abține cu toții de la comentarii care aduc prejudicii majore imaginii și unității partidului. Este important ca alegerile ce vor avea loc la nivel județean să se desfășoare conform Statutului și Regulamentului de Organizare și Funcționare al Partidului Mișcarea Populară în mod liber, transparent și democratic. Orice membru al partidului are dreptul de a-și anunța candidatura pentru ocuparea unei funcții de conducere”, arată Andronache.

El își exprimă totodată convingerea că rezultatul competiției anunțate va fi o organizație unită, puternică și transparentă, în care opiniile fiecărui membru vor fi ascultate și respectate.

„Climatul de stabilitate ce urmează a fi instalat va fi unul specific performanței politice care exclude orice tip de presiune, uneltire sau jocuri de culise.Vă asigur, dragi colegi, că susținerea, încurajările și încrederea acordată mă motivează să lupt cu fair-play până la finele competiției”, a menționat Marian Andronache.

Viceprimarul nu precizează care sunt speculațiile „pe surse” la care face referire și nici nu detaliază care sunt presiunile, uneltirile sau jocurile de culise pe care le acuză.

Conflictul din interiorul organizației PMP Suceava a izbucnit după decizia lui Marian Andronache de a vota majorarea taxelor și impozitelor locale în municipiul Suceava în ciuda deciziei, luate în unanimitate, de conducerea județeană a PMP Suceava de a vota împotriva acestui proiect.

Președintele executiv al organizației județene PMP Suceava, Corneliu Popovici, a arătat că acțiunea celor doi consilieri locali PMP va fi discutată în organismul județean de conducere și că nu poate explica ce i-a determinat pe cei doi să voteze împotriva deciziei luate pe care și ei au susținut-o.

Situația a degenerat pe fondul unor speculații că Marian Andronache riscă excluderea din partid și pierdera funcției de viceprimar pentru că nu a respectat decizia organizației județene.

Potrivit Statului PMP, încălcarea hotărârilor organismelor de conducere ale partidului se sancționează cu excluderea din partid.

În aceste condiții, la ședința de joi a Comitetului executiv județean al PMP Suceava Andronache și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al organizației județene, funcție vizată și de Corneliu Popovici, care este președintele fondator al organizației.

În prezent conducerea organizației județene PMP Suceava este asigurată, interimar, de președintele executiv al partidului, Eugen Tomac, iar Corneliu Popovici este președinte executiv al organizației județene.

 


Intră acum și în grupul de