Amenzi de peste de 55.000 lei și 15 permise reținute, în cadrul unei acțiuni pentru prinderea șoferilor băuți, de Sfântul Andrei


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, atestați pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat, pe 30 noiembrie a.c., o acţiune pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere cauzate de conducătorii auto care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în doar câteva ore, în partea a doua a zilei au fost controlate 387 autovehicule, fiind constatate în flagrant 10 infracţiuni, din care șase alcoolemii.

„Au fost aplicate 114  sancţiuni contravenționale, în valoare de 55.605 lei. Au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a prezentat câteva cazuri în care poliţiştii au întocmit dosare penale şoferilor identificaţi băuţi la volan.

Astfel, la data de 30.11.2017, la ora 20.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Berchişeşti, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, la ora 20.50,  o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin  a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Stulpicani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de