Mai putine locuri de cazare in caminele studentesti de la Universitatea „Stefan cel Mare” din cauza reabilitarilor

În acest an academic, Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava va pune la dispozitia studentilor 753 de locuri în camine, mai putine cu peste 200 fata de anul trecut. Directorul general administrativ al universitatii sucevene, Emil Nechifor, a mentionat ca în prezent se lucreaza la reabilitarea si mansardarea aripei A de la Caminul Nr. 2, care va avea în final 193 de locuri, estimând ca lucrarile se vor definitiva în octombrie. “Avem mobilierul comandat pentru aripa A, este asigurata dotarea, va avea internet, televiziune prin cablu. Vor fi dotari foarte bune pentru studenti”, a afirmat Emil Nechifor. Acesta mai a spus ca a fost data în functiune aripa B a acestui camin, cu 260 de locuri, din care vor fi date în folosinta 180, caminul fiind compartimentat în module de 4 si 3 camere, cu câte 3 locuri fiecare, cu grupuri sanitare proprii.  

Directorul economic a mai afirmat ca în noul an academic nu va functiona caminul Nr. 3, care are acum 280 de locuri, deoarece si acesta intra în reabilitare si mansardare, urmând sa aiba în final, dupa recompartimentarea si realizarea  unor grupuri sanitare pentru fiecare camera, circa 250 locuri. O aripa a acestui camin va fi functionabila din luna martie a anului viitor, cealalta mai târziu. Dupa reabilitarea acestui camin, tot la anul va intra în acelasi proces si Caminul Nr. 1.  

În perioada urmatoare, va fi igienizat si renovat Caminul Nr. 4, universitatea suceveana fiind în discutii cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului în privinta banilor. MECT a alocat bani numai la capitolul “reparatii capitale”, nu si pentru renovare si igienizare, discutiile fiind pentru trecerea acestor sume la “cheltuieli materiale”.

Emil Nechifor spune ca si anul acesta vor fi mult mai multe solicitari de cazare decât numarul de locuri, universitatea suceveana reusind sa asigure, ca si anul trecut, putin peste 60% din cereri. În ce priveste tarifele pentru din anul academic viitor, directorul economic a precizat ca înca se lucreaza la acestea. “Va fi un tarif unic pentru întreg anul dar va avea o majorare de 30-40%, din cauza cresterii preturilor la utilitati” a specificat directorul economic.