Peste o mie de șoferi au fost testați pentru stabilirea alcoolemiei, într-o amplă acțiune desfășurată de polițiștii suceveni

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră au organizat, în perioada 1 – 3 decembrie a.c., o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit Poliției Suceava, în ultimele zile zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Cu toate acestea, poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate, au urcat băuţi la volan.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost testați alcoolscopic 1.101 conducători auto, fiind constatate 19 infracţiuni, dintre care cele mai multe -11 – constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, s-au aplicat 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 112.500 lei, au fost reţinute 29 permise de conducere reţinute şi au fost retrase 23 certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava a arătat că vineri, 1 decembrie, la ora 21.32, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava l-a depistat pe un bărbat de 28 de ani din comuna Fântânele, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Doja din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, duminică, 3 decembrie a.c., la ora 20.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Piatra Pinului din localitate autoturismul condus de o localnică de 45 de ani, ce avea o alcoolemie de  0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condusă la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale ce vor fi soluționate procedural.

loading...