Flutur: Astăzi s-a semnat unul dintre cele mai importante proiecte, consolidarea și restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei. Urmează alte proiecte în județ totalizând 100 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți seara, la Vatra Dornei, după semnarea contractului de finanțare a consolidării și restaurării Cazinoului cu fonduri europene, că a fost semnat unul dintre cele mai importante și mai așteptate proiecte.

Flutur a spus că tot pentru Vatra Dornei a fost semnat, în urmă cu trei luni un proiect pentru crearea unui spațiu de agrement, amenajat în zona stadionului şi a sălii de sport din Vatra Dornei, cu o suprafață de 13.246 mp,  în valoare 3 milioane lei, prin care se va realiza un teren de tenis-baschet împrejmuit cu o suprafață de 700 mp, teren multisport cu suprafața de 1042,45 mp, acoperit pe timp de iarnă cu balon presostatic, 676 mp de piste biciclete cu sens unic și realizarea a 1.620 mp de alei pietonale.

Președintele CJ Suceava a menționat că Vatra Dornei mai are în evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est încă trei proiecte importante, respectiv un proiect care a  trecut de toate fazele de evaluare în valoare de 14 milioane lei pentru modernizarea a 12 străzi, un proiect de modernizare a altor patru străzi și realizarea a două locuri de joacă pentru copii, în valoare de 11,8 milioane lei, care a trecut de prima fază a evaluării, dar și un proiect de 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și anveloparea secției de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

„Pentru Vatra Dornei se află la ADR N-E proiecte de peste 50 milioane lei, deci de peste 11 milioane euro”, a spus Flutur.

El și-a exprimat bucuria că mandatul său de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, ADR Nord-Est a contractat cea mai mare sumă dintre toate regiunile de dezvoltare, în dreptul proiectelor pe județul Suceava fiind peste 100 milioane lei între care mănăstirile Bogdana, Dragomirna și Probota, Biserica de lemn de la Adâncata, Biserica Sf. Ilie, ctitoria lui Ștefan cel Mare, din comuna Șcheia, proiect pentru care finanțarea a fost semnată tot vineri.

„Urmează municipiul Suceava cu 30 milioane euro pentru proiectele pregătite de primarul Ion Lungu”, a spus Flutur.

El a precizat că urmează și municipiul Câmpulung Moldovenesc cu proiectul de modernizare și amenajare a Muzeului Lemnului și reabilitarea Spitalului municipal.

„Așadar, un Moș Nicolae darnic în 2017 pentru cei care au făcut proiecte în județul Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de