„Orest Onofrei s-a culcat presedinte PNL si s-a trezit, la sfarsit de mandat, membru PD-L”


Intră acum și în grupul de

 Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, a explicat ca subprefectul demisionar, Orest Onofrei, a ales sa candideze pentru PD-L Suceava si sa renunte la înalta functie publica din cauza ca risca sa fie destituit pentru implicare în politica. Deputatul sucevean a declarat într-o conferinta de presa ca Orest Onofrei a fost retrogradat din functia de prefect în cea de subprefect pentru implicare în politica, amintind de interventiile publice ale acestuia înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale din vara acestui an. Mirela Adomnicai a aratat ca actualul subprefect nu a încetat sa faca politica pe perioada în care a fost înalt functionar public.

Aceasta a reamintit ca dupa ce de la 1 ianuarie 2006, Orest Onofrei a demisionat din PNL pentru a continua sa ocupe functia de prefect, ca apolitic, acesta recunostea, la vremea respectiva, ca nu se poate culca presedinte al PNL Suceava si sa se trezeasca apolitic a doua zi dimineata. „Se pare ca domnul Onofrei s-a culcat presedinte PNL si s-a trezit, la sfârsit de mandat, membru PD-L”, a spus  deputatul PSD. Acesta a mai aratat ca nici explicatia lui Orest Onofrei potrivit careia prefectul nu-si poate exercita atributiile este nejustificata, precizând ca, potrivit legislatiei, prefectul conduce institutiile deconcentrate, numirea si eliberarea din functie a sefilor acestor institutii se face numai la propunerea prefectului si ca prefectul stabileste proiectele de bugete ale acestor institutii. „Lamentarile cum ca prefectul are pârghii minime sunt nejustificate”, a explicat parlamentarul social-democrat.       

Reamintim ca subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, a anuntat saptamâna trecuta, în conferinta de presa a PD-L Suceava, ca si-a înaintat demisia din functia de înalt functionar public, el urmând sa obtina o functie de conducere a organizatiei PD-L si candidatura într-un colegiu uninominal.

Orest Onofrei a declarat ca dupa patru ani în care a îndeplinit functia de prefect si apoi de subprefect de Suceava, este „nevoit” sa încheie acest capitol. Ulterior, într-o alta conferinta de presa, Orest Onofrei a spus ca Guvernul „a esuat” la nivel legislativ pentru ca nu a dus lucrurile pâna la capat, exemplificând cu legea prefectului, care nu a fost pusa în practica în totalitate si nici nu s-a respectat. Acesta a aratat ca descentralizarea nu a fost realizata, iar prevederea constitutionala conform careia prefectii conduc serviciile deconcentrate nu poate fi aplicabila, în conditiile în care nu au fost stabilite serviciile deconcentrate, iar prefectul nu are drept de numire, sanctionare sau destituire a celor pe care îi conduce. Orest Onofrei a mai spus ca a decis sa revina în politica pentru a corecta unele dintre situatiile semnalate prin legile pe care intentioneaza sa le promoveze în calitatea de viitor parlamentar PD-L.


Intră acum și în grupul de