Flutur:Șoselele ocolitoare ar putea fi finanțate cu fonduri UE prin POR și să fie gestionate de Consiliile Județene: Nevoia acestor centuri ocolitoare e din ce în ce mai mare, iar prioritățile se pot stabili mai ușor la nivel județean


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, după ședința Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est că în urma discuțiilor există posibilitatea ca șoselele ocolitoare să fie finanțate prin POR 2014-2020, iar proiectele să fie gestionate de Consiliile județene.

 

„Noutatea este posibilitatea suplimentării fondurilor Programului Operațional Regional din bugetul Programului Operațional de Infrastructură Mare ca să se poată finanța construcția de centuri ocolitoare. Nevoia acestor centuri e din ce în ce mai mare”,a spus Flutur.

El a arătat că ar putea fi aplicat „modelul polonez” care presupune construcția de centuri ocolitoare de tip autostradă cu fonduri europene și realizarea legăturilor între ele cu fonduri naționale.

„Noi am cerut această strategie care este acum în discuție și analiză la Ministerul Dezvoltării”, a spus Flutur.

„Este cea mai bună soluție pentru că aceste centuri pot fi gestionate mai ușor de Consiliile județene și în interesul populației din județul respectiv. Prioritățile se pot stabili mai ușor la nivel județean decât național”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de