Doi bărbați din Șaru Dornei s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat ilegal mai mulți arbori

Doi bărbați de 27 și 50 de ani, ambii din comuna Șaru Dornei, s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat ilegal mai mulți arbori.

IPJ Suceava a precizat că miercuri, 6 decembrie a.c., la ora 15.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de personalul Ocolului Silvic Vatra Dornei despre faptul că de pe o suprafață de teren forestier din comuna Șaru Dornei au fost tăiați fără drept și sustrași mai mulți arbori.

„Polițiștii și specialiștii silvici deplasați la fața locului, au identificat, pe proprietatea unui bărbat de 63 de ani, din comuna Șaru Dornei, 4 cioate care nu purtau amprenta ciocanului silvic, iar în urma inventarierii, a rezultat un volum de 7,346 m.c. material lemnos”, a arătat sursa citată.

Polițiștii au stabilit faptul că arborii au fost tăiați fără drept și sustrași luni, 4 decembrie a.c., fiind transportați prin târâre cu un utilaj forestier până pe o platformă de pe terenul unui alt localnic, unde au fost identificați, lângă materialul lemnos exploatat legal de acesta.

Astfel, materialul lemnos în valoare de 2.629 lei fără TVA, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.

„În urma măsurilor specifice întreprinse, polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor ca fiind doi bărbați de 27 și 50 de ani,  ambii din comuna Șaru Dornei”, a menționat Poliția Suceava.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere de arbori fără drept” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

 

loading...