O mașină, opt telefoane mobile, un pistol, plicuri cu substanțe suspecte, dar și un cântar special pentru droguri, printre bunurile confiscate de polițiști la perchezițiile din Rădăuți pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate


Intră acum și în grupul de

În urma celor nouă percheziţii domiciliare desfășurate pe raza judeţului Suceava marți, 5 decembrie a.c., polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o mașină, opt telefoane mobile, un cântar electronic, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanțe suspecte a avea efect psihoactiv, precum și înscrisuri utile cauzei.

Potrivit IPJ Suceava, în urma activităților desfășurate opt persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

„Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism, opt telefoane mobile, un cântar electronic specific cântăririi stupefiantelor, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanțe suspecte a avea efect psihoactiv, precum și înscrisuri utile cauzei”, a arătat sursa citată.

IPJ Suceava a menționat că marți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat opt percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Suceava.

Activitățile s-au desfășurat la patru membri ai unui grup infracțional organizat, bănuiți de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Sursa citată a arătat că la una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, luptător al Serviciului pentru acțiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap și braț.

„În acest moment, polițistul se află la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat Poliția Suceava.

Bărbatul în cauză a fost imobilizat imediat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu referire la tentativă la infracțiunea de omor calificat comisă pentru a se sustrage de la tragerea la răspundere penală.

Acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Poliția Suceava a mai arătat că cel în cauză a mai fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.

Tot marți, polițiștii au mai pus în executare un mandat de percheziție, la membrii grupării infracționale organizate.

Astfel, au mai fost reținuți doi bărbați, membri ai grupării infracționale organizate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Cei trei reținuți au fost prezentați Tribunalului Suceava, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

La activități au participat și jandarmi, a precizat Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de