Prefectul Baisanu: „Nu am timp sa ma trag de curea cu Petru Carcalete”


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, a recomandat duminica, inspectorului scolar general al judetului, Petru Carcalete, sa finalizeze urgent evaluarea scolilor din judet si i-a cerut în mod clar sa se preocupe mai mult de învatamântul sucevean „decât de sedintele de partid”.  

Alexandru Baisanu a solicitat joi, demisia sefului ISJ Suceava pentru ca acesta nu a stiut în cadrul sedintei Colegiului Prefectural, care este starea scolilor din judet. Prefectul Baisanu a mai spus ca refuza sa-si mai piarda timpul cu Petru Carcalete, aratând ca are probleme mult mai importante de rezolvat, cum ar fi pregatirea scolilor pentru noul an scolar, reconstructia caselor distruse la inundatii si refacerea infrastructurii de transport din judet.

„Scoala începe în doua saptamâni, motiv pentru care îmi concentrez atentia asupra acestor probleme. Deja am reusit sa aducem bani pentru scoli, astfel încât sa finalizam lucrarile de reabilitare a acestora. Avem de refacut lucrarile de infrastructura, sa repunem pe picioare aproximativ 2000 de case, asa ca nu am timp sa ma trag de curea cu Petru Carcalete”, a tinut sa precizeze Stefan Baisanu.  

Acesta i-a solicitat sefului ISJ Suceava sa finalizeze de urgenta evaluarile privind situatia scolilor din judet si sa se preocupe mai mult de învatamânt, lucru pentru care de altfel si primeste lunar o simbrie. Prefectul Baisanu a adaugat ca daca inspectorul sef al ISJ nu are „onoarea” de a demisiona din functie, ar trebui sa renunte la activitatile politice si sa se preocupe mai mult de responsabilitatile de sef al unei institutii importante din judet.  „Ar trebui sa nu mai stea câte sase ore pe zi la partid sau la Consiliul Judetean, în timpul programului, si sa îsi îndeplineasca atributiile pe care le are în calitate de sef al învatamântului sucevean”, a mentionat prefectul Baisanu.


Intră acum și în grupul de