Noul Spital Judetean de Urgenta … tot in ceata


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PD-L al Consiliului Judetean Suceava, Dan Cadariu, a tras un serios semnal de alarma în legatura cu esecul care e pe cale de a se produce în cazul ambitiosului proiect de construire a unui nou Spital Judetean de Urgenta la Suceava. Vicepresedintele democrat-liberal sustine ca a avut o serie de discutii cu conducerea ASP Suceava, în urma carora a reiesit foarte clar ca în proiect nu au fost alocate fonduri pentru amenajarea terenului, în sensul demolarii constructiei unde actualmente functioneaza Spitalul Vechi. „Al doilea aspect rezultat în urma întâlnirii cu ASP Suceava se refera la faptul ca, în acest moment, nu exista nici o solutie pentru a muta sectiile ce functioneaza în Spitalul Vechi, nici din punct de vedere al spatiilor necesare, nici în ceea ce priveste resursele financiare. Faptul ca nici în acest caz nu sunt prevazute sumele necesare în devizul general, poate reprezenta un alt motiv de blocare al  proiectului”, sustine vicepresedintele CJ Suceava.  

Acesta sustine ca un al motiv pentru care este foarte probabil ca proiectul sa nu se realizeze este ca sectiile de „oncologie si contagioase nu vor putea functiona în cadrul Spitalului Judetean de Urgenta ce va fi construit, motiv pentru care este necesara gasirea, pentru viitor, a unei solutii în vederea functionarii acestora.  

De mentionat este faptul ca nici acest aspect nu a fost abordat în solutia financiara propusa pentru realizarea acestei mari investitii pentru judetul Suceava, în domeniul sanitar”. Cert este ca, în momentul de fata, se cauta solutii pentru rezolvarea aspectelor relatate, iar conducerea CJ este hotarâta sa rezolve necunoscutele din ecuatia noului Spital Judetean de Urgenta. 


Intră acum și în grupul de