Deseurile medicale, in atentia comisarilor de mediu


Intră acum și în grupul de

Seful Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a anuntat ca la nivelul judetului se va derula o campanie de verificare a modului de gestionare a deseurilor medicale rezultate din activitatea spitaliceasca. Astfel, timp de 3 saptamâni, vor fi verificate toate unitatile sanitare din judetul Suceava. Acestea sunt obligate sa detina autorizatie de mediu, sa respecte normele legale privind regimul deseurilor în cauza si sa detina contracte cu firmele de incinerare.

„Vom verifica daca unitatile spitalicesti respecta cerintele privind fluxurile deseurilor, respectiv cele referitoare la preluarea din sectie, depozitarea temporara si predarea catre societatile specializate în distrugerea acestora”, a mentionat Constantin Harasim.

Mondeco Suceava si Super Star Radauti sunt singurele firme din judet care se ocupa de arderea deseurilor provenite de la unitatile spitalicesti . Si acestea din urma vor fi verificate din punct de vedere al alinierii la prevederile comunitare în domeniu. Potrivit datelor Agentiei pentru Protectia Mediului, în primul semestru al anului 2008, în judetul Suceava au fost produse 89 de tone de deseuri spitalicesti.


Intră acum și în grupul de