Fotbal, Liga I : Rusic pastreaza punctele in Banat


Intră acum și în grupul de

Ce meci a reusit Timisoara duminica seara, în compania Rapidului! Poate ca sunt inconstanti banatenii, dar când evolueaza cu sufletul, nimic nu îi poate opri.

Ramasi în zece oameni dupa eliminarea lui Sretenovic, cu o aparare improvizata, “Viola româneasca” si-a facut fericiti suporterii, înscriind în inferioritate numerica si pastrând rezultatul pâna la final.

De partea cealalta, Rapidul a aratat o oboseala de care nu avea nevoie acum. Însa sclipirile nu au lipsit, iar ele au purtat un nume: Pitbull. Brazilianul s-a dovedit o achizitie buna pentru echipa lui Peseiro. Dar nu la fel s-a comportat Pardo. Portarul giulestenilor a fost „complice” la unicul gol al partidei, el respingând în fata o minge executata înalt, din corner. Sigur, se poate invoca faptul ca este greu pentru orice portar sa sara mai sus de Magera fara sa se simta jenat, dar gafa ramâne gafa.

Un meci frumos, disputat cu multa ardoare, demn de titlul de derby, chiar daca multa lume considera meciul deja jucat înca dinainte de fluierul final. Din pacate, din nou probleme cu arbitrajul, Ovidiu Hategan luând destule decizii pripite, ca sa nu spunem gresite. Nu din rea-vointa. Pur si simplu, a fost un meci prea greu pentru el.

Din minutul 25, banatenii pun stapânire pe jocul de la Timisoara, iar Pardo face din ce în ce mai greu fata atacurilor jucatorilor în violet. Suteaza Abiodun, respinge portarul giulestean. Dupa alte doua minute,  înca un sut timisorean: trage Goga, iar Pardo se dovedeste din nou incapabil sa prinda mingea. Reuseste totusi sa o respinga în fata si scapa cu fata curata.

În minutul 34, Pitbull executa o lovitura libera de la 20 de metri, respinge însa aparatorul buturilor timisorene peste poarta. Urmeaza o alta lovitura libera pentru oaspeti. Se executa scurt, iar Andrade trimite o torpila respinsa cu dificultate în fata de Pantilimon. Din fericire pentru timisoreni, nu este nimeni la reluare.

Imediat dupa iesirea de la cabine, Badoi este lovit cu genunchiul în cap de Pitbull, iar fundasul Timisoarei ramâne întins pe gazon minute în sir. Pitbull centreaza de pe dreapta, perfect pentru Spadacio, incredibil de liber în careu. Reluare cu capul, dar balonul sare din pamânt peste poarta lui Pantilimon. În minutul 62, Sreten Sretenovic este eliminat pentru o intrare dura la Lazar! Gazdele joaca în zece oameni. Dupa alte opt minute, Alexa loveste un adversar. Fault de galben, dar Hategan se teme sa îl avertizeze pe capitanul timisorean – ar fi fost al doilea cartonas si eliminare. O faza care va fi mult disputata. Si vine minutul 86 când înscrie Timisoara! Rusic trimite în plasa mingea respinsa slab de Pardo, din corner.

FC TIMISOARA – RAPID BUCURESTI 1 – 0

A marcat: Rusic (86)

FC Timisoara: Pantilimon – Badoi, Luchin, Sretenovic, Milhazes – Abiodun (Arm. Karamian, 78), Alexa, Magera, Art. Karamian (Stancu, 58) – Goga (Parks, 82), Rusic. Antrenor: Dusan Uhrin.

Rapid: Pardo – Maftei, Fernandes, M. Constantin, Perja – C. Lazar, Andrade (Herea, 61) – Mejolaro, J. Cesar, Cesinha (Spadacio, 46) – Djalovic (Boya, 78). Antrenor: Jose Peseiro.

Hai noroc… si mai departe!

Vasluienii au fost frati cu norocul duminica seara. „Galben-verzii” lui Viorel Hizo au plecat cu toate cele trei puncte de la Galati desi, dupa cum au decurs ostilitatile, foarte usor ar fi putut sa nu plece cu niciunul.

Chiar daca au pierdut cu 1-0, baietii lui Petre Grigoras au dominat fara drept de apel partida. Galatenii au condus ostilitatile înca din start, când Viglianti a executat magistral o lovitura libera, dar Kuciac a scos cu un reflex senzational. Goalkeeperul Vasluiului a iesit din nou la rampa în minutul 12, când a retinut „trasorul” lui Bourceanu de la 20 de metri.

Prima ocazie a oaspetilor s-a consemnat la jumatatea reprizei, dar sutul lui Ljubinkovic de la 17 metri nu l-a putut învinge pe Kolev. Galatenii preseaza si, în minutul 26, Viglianti prinde un sut frumos, din întoarcere, însa Kuciak intervine din nou providential. Dupa alte doua minute, faza se repeta, cu aceiasi protagonisti, dar nici de aceasta data argentinianul Otelului nu îl poate învinge pe goalkeeperul oaspetilor. Repriza se încheie cu ocazia lui Lucian Burdujam din minutul 44. Ex-rapidistul trage putin pe lânga poarta de la 16 metri, dupa o actiune frumoasa construita de vasluieni.

Începutul reprizei secunde îl are în prim-plan pe Bourceanu. În minutul 53, mijlocasul Otelului finalizeaza cu sut din 18 metri o actiune personala de toata frumusetea, dar mingea trece foarte putin pe lânga poarta oaspetilor. Acelasi Bourceanu reuseste o noua actiune personala, în minutul 58, intra în careul mare, suteaza cu efect, dar mingea ocoleste cu mult poarta. În minutul 60, galatenii sunt din nou aproape de gol, însa nici Romeo Stancu nu are mai mult noroc, Kuciac respingând de-a dreptul fenomenal sutul ex-rapidistului trimis din noua metri.

Ocaziile aveau sa se razbune cu vârf si îndesat pentru jucatorii ghinionistului Petre Grigoras. Cursa senzationala a lui Lucian Burdujan în minutul 67, urmata de sut în cros, la coltul lung. Kolev este la post, dar respinge doar pâna în picioarele lui Temwanjera, care îndeplineste o simpla formalitate.

În zadar au încercat gazdele sa egaleze. Pur si simplu nu a fost ziua lor. Cei care au fost aproape de a marca au fost tot vasluienii dar, scapat singur-singurel cu Kolev, senegalenzul N’Doye nu îl poate învinge pe bulgar si scorul ramâne 1-0. Victorie norocoasa pentru vasluieni, care urca pe primul loc în clasament, dar, stiti ce se spune, norocul tine cu cei puternici.  

OTELUL GALATI – FC VASLUI 0 – 1

A marcat: Temwanjera (67)

Otelul: Kolev – Cojoc (Cârja, 46), Sg. Costin, Jelev, Salagean – Paraschiv, Viglianti, Bourceanu, Iorga, Vitaic (R. Stancu, 63) – Elek (Tanasa, 70). Antrenor: Petre Grigoras.

FC Vaslui: Kuciak – Buhus, Cânu, D. Munteanu, Hugo Luz – Genchev, Ljubinkovic (Zmeu, 90+3), NDoye, Aliuta (P. Jovanovic, 71) – Burdujan, Temwanjera (Buhaescu, 80). Antrenor: Viorel Hizo.

Aproape de o surpriza

Unirea Urziceni este de neoprit în acest început de campionat. Micuta formatie antrenata de Dan Petrescu si-a trecut duminica seara o noua victima în cont. Nu una de lux, dar orice victorie este binevenita.

Dupa patru victorii consecutive în Liga I, ialomitenii visau la Liga Campionilor cu ochii deschisi, mai ales dupa tragerea la sorti a Cupei UEFA, în urma careia Urziceniul va fi vizitat de una dintre echipele de top din Europa, Hamburg SV.

Pâna la întâlnirea cu nemtii însa, Unirea a primit duminica vizita Gloriei Buzau, o echipa cu un mare „zero” în clasamentul Ligii I. Desi diferenta de valoare dintre cele doua echipe era una ca de la cer la pamânt, partida a fost intens disputata. În final, gazdele aveau sa câstige la limita, cu 2-1, printr-un gol de trei puncte marcat de jucatorul momentului la Urziceni, Marius Onofras.

Startul partidei nu avea sa anunte deloc înclestarea ce avea sa urmeze. În chiar minutul unu, Danalache pune capul la o centrare a lui Dinu Todoran si dezgheata tabela, anuntând un scor fluviu, cu care suporterii din tribune erau deja obisnuiti.

Oaspetii au raspuns în minutul 12 prin sutul lui Doicaru, dar Arlauskis a retinut fara prea multe emotii. Surpriza însa în minutul 33! Bordeanu îl faulteaza pe Tavares, Teo Craciunescu vede penalty si Alexandru Tudose transforma, egalând situatia pe tabela.

Surprinsa de acest gol, Unirea a replicat la faza imediat urmatoare, însa Danalache nu si-a putut trece în cont dubla, sutul sau ajungând în bratele portarului Minca. Prima repriza se încheie cu o noua ocazie buzoiana, semnata de Eric Bicfalvi în minutul 44.

Dupa reluare, jucatorii formatiei gazda solicita la rândul lor o lovitura de la unsprezece metri, în minutul 48, dar centralul lasa jocul sa continue, spre disperarea lui Dan Petrescu, care avea sa fie trimis în tribune pentru proteste repetate. Ambitionati, ialomitenii forteaza victoria, dar Todoran, Onofras si Danalache nu au noroc. Mult asteptatul gol al victoriei vine în cele din urma cu noua minute înainte de final, când Onofras înscrie cu un sut de la mare distanta, în diagonala. Un eurogol pentru o victorie muncita.

UNIREA URZICENI – GLORIA BUZAU 2 – 1

Au marcat: Danalache (1), Onofras (81)/Tudose (33-11m)

Unirea: Arlauskis – E. Nicu (Burns, 37), Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – Todoran (Frunza, 62), Paduretu, Brandan (Rusescu, 70), Mara – Onofras, Danalache. Antrenor: Dan Petrescu.

Gloria: Minca – Dias, Tudose, Dos Santos (Ninu, 70), Eze (Filip, 61) – Russiano, Vlaicu, Bicfalvi, Doicaru (Popa, 86) – Fallardo, Tavares. Antrenor: Alvaro Magalhaes. 


Intră acum și în grupul de