Șeful Poliției de Frontieră Suceava: Aproape două milioane de persoane au trecut prin PTF Siret în primele 11 luni ale acestui an. După ridicarea regimului de vize pentru ucraineni, traficul a crescut cu 20 la sută


Intră acum și în grupul de

Șeful Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Cezar Călin Ciorteanu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în primele 11 luni ale acestui an, prin PTF Siret și PTF Vicșani, au tranzitat aproape două milioane de persoane, din care 1,942 milioane prin Siret și 19.123 persoane prin Vicșani, el apreciind că traficul a crescut cu 20 la sută după ridicarea regimului de vize pentru ucraineni.

El a menționat că au tranzitat cele două puncte de frontieră 690.068 mijloace de transport din care  687.374 auto în P.T.F. Siret și 2.694 trenuri  la PTF Vicșani.

Ciorteanu a spus că în perioada sărbătorilor de iarnă traficul prin punctele de frontieră va fi crescut, iar Poliția de Frontieră Suceava a luat măsurile necesare pentru ca timpii de așteptare să fie cât mai mici și a recomandat folosirea aplicației Poliției de Frontieră prin care se poate consulta, în timp real, situația în fiecare punct de frontieră pentru a putea fi folosite rute alternative.

El a mai declarat că polițiștii de frontieră acționează cât pot de repede, dar că există și control vamal care trebuie făcut corespunzător întrucât Siret este poartă de intrare în Uniunea Europeană.

Ciorteanu a apreciat că dacă se va redeschide punctul de frontieră Vicovu de Sus-Crasna, presiunea pe PTF Siret va scădea.


Intră acum și în grupul de