Comisarul șef Ilie Poroch Serițan: Presiunea migratorie din ultimii ani este din ce în ce mai scăzută în zonă. Călăuzele au constatat că frontiera e bine securizată și aleg alte rute


Intră acum și în grupul de

Comisarul șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, a declarat, marți, că presiunea migratorie din ultimii ani este din ce în ce mai scăzută pe ruta ce include județul Suceava.

 

Participând ca invitat la conferința de presă susținută de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, șeful Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Cezar Călin Ciorteanu,  a spus că nu se creează un canal de migrație în zona județului Suceava cum au probleme cei din sudul țării.

„Pe linie de migrație nu este deocamdată niciun pericol”, a spus Ciorteanu.

El a fost completat de comisarul șef Ilie Poroch Serițan care a menționat că presiunea migratorie din ultimii ani este din ce în ce mai scăzută pe această rută.

„Datele statistice confirmă acest lucru. Ne bucură și pentru că traficanții de migranți, călăuzele, fac și ei un studiu și au constatat că pe această parte frontiera este foarte bine securizată și astfel și-au ales alte rute”, a spus Poroch-Serițan.

Potrivit acestuia, statisticile din ultimii trei ani arată că presiunea migratorie pe acest segment de frontieră este în scădere.

„Este un lucru foarte bun în ceea ce privește securizarea frontierei de stat”, a adăugat el.

În primele 11 luni ale acestui an în ceea ce privește migraţia ilegală, în zona de competenţă a structurilor poliţiei de frontieră din județul Suceava, au fost întocmite trei dosare penale cu opt infracţiuni, în care au fost implicaţi opt migranţi, originari din Siria, Turcia,  Uzbekistan,  Turkistan și Republica  Kârgâzstan.     .

 


Intră acum și în grupul de