11 laboratoare de analize medicale din judeţ au fost verificate în luna noiembrie de inspectorii sanitari suceveni


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în cursul lunii noiembrie au fost verificate 11 laboratoare de analize medicale din judeţul Suceava.

El a spus că în cadrul controalelor s-a urmărit respectarea condiţiilor de funcţionare a laboratoarelor, respectarea prevederilor legale privind gestionarea deşeurilor periculoase, evidenţa gestiunii deşeurilor şi aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv a deşeurilor periculoase.

Totodată, verificările au mai vizat structura laboratoarelor, circuitele funcţionale, condiţiile de microclimat, dotarea cu echipamente şi materiale sanitare, aparatura şi reactivii, care erau omologaţi şi înregistrat, modul de efectuare a dezinfecţiei, sterilizării, dar şi gestionarea deşeurilor rezultate din activitatea laboratoarelor de analize medicale, înregistrarea documentelor eliberate de către acestea.

Sădean a mai spus că toate laboratoarele de analize medicale verificate funcţionează în sistem privat şi că nu au fost depistate probleme deosebite.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de