Controale la unităţile de alimentaţie publică şi la pensiunile turistice din judeţul Suceava unde se organizează mese festive cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv interimar al DSP Suceava, Sebastian Petru Jureschi, a declarat marţi, că acţiunile de control la unităţile de alimentaţie publică şi la pensiunile turistice din judeţ care organizează mese festive cu ocazia Sărbătorilor de iarnă au început în prima decadă a lunii decembrie şi vor continua şi în perioada următoare.

El a spus într-o conferinţă de presă că aceste controale care vor fi efectuate la unităţile de cazare urmăresc dacă este asigurată aprovizionarea cu apă potabilă rece şi apă caldă, dacă dispun de materiale destinate efectuării curăţeniei şi dezinfecţiei.

Jureschi a recomandat unităţilor de alimentaţie publică din judeţ, care organizează mese festive, să acorde o atenţie deosebită la recepţia, prepararea, transportul şi desfacerea produselor alimentare în vederea evitării contaminării sau degradării calitative a acestora, pentru a se evita apariţia cazurilor de toxiinfecţie alimentară.

El a precizat că aprovizionarea cu produse alimentare trebuie să se facă doar din unităţi autorizate, spaţiile frigorifice în care se păstrează produse alimentare perisabile să fie prevăzute cu sisteme de control şi înregistrare a temperaturii zilnice, iar păstrarea produselor alimentare să se facă în limita capacităţii de depozitare.

Jureschi a menţionat că în cazul unităţilor de alimentaţie publică, ce servesc masa pentru grupuri organizate, acestea au obligaţia de a păstra la frigider probe de alimente, din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore.

Totodată, personalul care deserveşte unitatea de alimentaţie publică trebuie să aibă echipament de protecţie complet, să aibă efectuate examenele medicale periodice şi să facă dovada efectuării cursurilor de instruire pentru însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, a spus Jureschi.

Directorul executiv interimar al DSP Suceava a subliniat că unităţile respective trebuie să fie dotate materiale pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei ustensilelor, suprafeţelor şi meselor de lucru şi să aibă asigurată apă potabilă rece şi caldă în unitate.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de