Concertul Extraordinar de Colinde organizat și în acest an de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”. Colindătorii au fost îmbrăcați în straie populare, unele vechi și de 100 de ani


Intră acum și în grupul de

Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a organizat luni seară cea de-a noua ediție a Concertului Extraordinar de Colinde. Timp de trei ore, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a răsunat de colindele noastre frumoase cântate de glasurile inimoșilor și credincioșilor colindători. Sala a fost arhiplină de oameni bucuroși care au trăit la intensitate maximă clipele dăruite lor.

Au concertat: Corala Preoțească „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, Corala Bărbătească „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox Suceava, Grupul Vocal Tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Grupul Vocal Tradițional „Vlăstarele Luminii” al Școlii Gimnaziale „Dumitru Păcurariu” Șcheia, Corul de Copii al Parohiei Vorona Veche din Botoșani, Corurile de Copii și Mixt al Parohiei „Sfântul Andrei” Suceava, Corul de Copii al Grupului de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava și Corul Clasei a X-a C a Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava.

Recitalul la chitară susținut de tinerii Adrian Petraș și Ana Popescu i-a încântat pe ascultători și a trezit sentimente și emoții adânci.

Colindătorii au fost îmbrăcați în frumosul nostru port tradițional românesc, de la cei mai mici până la cei mai trecuți prin viață. Straiele populare, unele vechi de 100 de ani, au strălucit în lumina caldă a reflectoarelor, înfrumusețând vestitorii Nașterii Domnului.

Copiii și tinerii colindători au primit, după datina străbună, daruri.

Iată că Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” reușește, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, să țină trează conștiința creștină și dragostea pentru colinda românească ortodoxă prin tradiționalul concert de colinde organizat în preajma sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Mulțumiri deosebite se cuvin a fi aduse mărinimoșilor oameni de bine care au sprijinit Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

Scopul Asociației este implementarea valorilor religios-morale și culturale în societate. De nouă ani de zile, Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” sprijină difuzarea emisiunii religioase „Iubi-Te-voi Doamne!” de la postul local de televiziune TV Plus.

Conferințele, dezbaterile, serile culturale, catehezele și pelerinajele în țară și străinătate sunt rodul muncii ostenitorilor Asociației. La loc de cinste prețuim pe părintele profesor Aristarch Cojocar, președinte de onoare al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. Prof. Justinian-Remus A. Cojocar

Președinte al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”


Intră acum și în grupul de