Scoala din Sadau, ingropata in mal


Intră acum și în grupul de

Prescolarii si scolarii ce coborau pe drum de munte si câte 7 kilometri pentru a ajunge la unitatea de învatamânt din localitatea suceveana Sadau- comuna Brodina, nu mai au scoala, dupa ce aceasta se afla „îngropata în mâl”. „Copiii coborau din munti si parcurgeau si câte 7 km pentru a ajunge la Scoala din Sadau. Acum scoala este îngropata în mâl, dupa inundatiile de la sfârsitul lunii iulie”, a declarat seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, în cadrul unei conferinte de presa. Acesta a precizat ca la Sadau functiona în cladirea unitatii de învatamânt o scoala primara si doua sali de gradinita.

Pentru a se rezolva provizoriu aceasta problema, inspectorul scolar general sucevean a spus ca se va avea în vedere ca începând cu acest an scolar sa se desfiinteze o scoala din Brodina, ce avea putini copii, însa dupa acest incident, se va mentine activitatea si în acest an, elevii din Sadau, pe lânga cei 7 km mai având de parcurs alti 3 km pâna la aceasta scoala.

Petru Carcalete a mai mentionat ca Primaria din Brodina cauta solutii pentru a rezolva transportul micutilor macar pentru o parte din aceasta distanta ce trebuie parcursa, fiind vorba de drumuri de munte ce pot fi folosite cu succes la competitiile off-road. 


Intră acum și în grupul de