Amenzi de peste 25.000 lei aplicate de polițiștii din Marginea în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Timp de două zile poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 3 Marginea şi cei din cadrul posturilor de poliţie arondate au desfăşurat o amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din zona de competenţă.

 

Poliția Județeană Suceava a informat că 20 de poliţişti au acţionat în intervale orare prestabilite pentru identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră sau conduc sub influenţa alcoolului, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

„Zonele şi intervalele orare de acţiune au fost stabilite prin raportare la evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră înregistraţi în ultima perioadă la nivelul secției, scopul acţiunii fiind prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică”, a arătat sursa citată.

Poliția Suceava a menționat că acţiunea s-a derulat în perioada 15-17 decembrie a.c. pe raza de responsabilitate a Secției 3 Poliție Rurală Marginea, obiectivul prioritar fiind creșterea gradului de disciplină rutieră și reducerea riscului rutier.

Astfel, polițiștii au acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare din localităţile arondate.

„Au fost constatate în cadrul acţiunii 3 infracțiuni la regimul rutier constatate: 2 „conducere fără permis” şi 1 „încredințare auto unei persoane fără permis”. Au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.389 lei. Astfel, bicicliştilor le-au fost aplicate 4 sancţiuni, pietonilor 2 şi conducătorilor auto 68 de sancţiuni”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Mai mult, în cadrul acţiunii au fost reţinute cinci permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare pentru folii neomologate și defecțiuni tehnice.

IPJ Suceava a explicat că duminică, 17 decembrie a.c., la ora 18.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul care circula pe DC 41, în comuna Dornești dinspre comuna Satu Mare, condus de o tânără de 18 ani, din comuna Satu Mare.

Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta nu deține permis de conducere.

„Tânăra a declarat faptul că autoturismul îi aparține prietenului ei de 21 de ani, din comuna Marginea, persoană ce se afla pe scaunul din dreapta față și i-a fost încredințat de către acesta, deși știa că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

Bărbatul de 21 de ani a confirmat acest lucru, menționând că prietena sa urmează cursurile unei școli de șoferi și i-a încredințat autoturismul pentru a învăța să conducă mai bine”, a arătat IPJ Suceava.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul unei persoane ce nu deține permis de conducere”.