Handbal : Tadici a semnat cu HC Zalau


Intră acum și în grupul de

Ramas somer dupa ce, pe rând, a plecat de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea si i s-a refuzat prelungirea contractului cu echipa nationala, Gheorghe Tadici si-a gasit un nou angajament. Este vorba despre clubul de handbal feminin HC Zalau, prima si marea dragoste a fostului selectioner.

Tadici nu va mai ocupa însa postul de antrenor, ocupat în prezent de Sorin Radulescu, ci pe cel de manager. „Am cazut de acord, dupa îndelungi discutii, sa ramân pe loc si, dupa mai multi ani, sa revin aproape de familie. Vreau sa construiesc o echipa care sa aiba prezente pe podium si în cupele europene. Voi fi manager general al clubului, a mentinut antrenorul actual, dar ma voi ocupa si de pregatirea echipei”, a declarat Gheorghe Tadici în cursul serii de marti.

Cu toate acestea, Tadici nu uita ce i s-a întâmplat în China si arunca sageti catre Federatia Româna de Handbal si catre noul selectioner, care ar putea fi, cel mai probabil, nimeni alta decât „amica” Mariana Târca. „Ramân aici doi ani, pentru ca din 2010 sa revin la nationala, ca sa salvez ce va fi atunci si sa o calific din nou la Olimpiada. La Zalau încep pentru a sasea oara reconstructia echipe”, a mai tinut sa precizeze fostul selectioner al României.

În vârsta de 56 de ani, Gheorghe Tadici respira si traieste prin HC Zalau. Tehnicianul a revenit astfel la echipa pe care a antrenat-o timp de 30 de ani si cu care a cucerit, în 1996, primul trofeu european important, Cupa Oraselor. Tadici a antrenat ultima data formatia Oltchim Râmnicu Vâlcea si a fost selectionerul nationalei feminine pâna dupa terminarea JO de la Beijing, eveniment dupa care tehnicianului nu i s-a mai prelungit contractul.


Intră acum și în grupul de