Fotbal : „Il Luce”, optimist: Ne calificam la Mondiale


Intră acum și în grupul de

Desi lucrurile nu merg prea bine la Donetk, Mircea Lucescu îsi pastreaza optimismul în ceea ce priveste sansele echipei nationale a României de a se califica la Campionatul Mondial din 2010. Antrenorul celor de la Sahtior sustine ca tricolorii sunt favorizati de calendarul competitional, primele doua meciuri din campania de calificare fiind relativ usoare.

„Sansele cred ca sunt mari. Acum dupa Euro, toti jucatorii au înteles ce înseamna sa joci la un turneu final. Înseamna bani, prestigiu contracte bune si cred ca toti îsi doresc sa ajunga la Campionatul Mondial”, a declarat Lucescu.

Cu toate acestea, antrenorul campioanei Ucrainei îl avertizeaza pe Victor Piturca. „Meciul cu Lituania va fi unul disputat. Toate echipele baltice s-au întarit, dar sansele sunt de partea noastra mai ales ca jucam acasa”, a mai spus Lucescu. De asemenea, tehnicianul crede ca România are nevoie de toate punctele în primele doua meciuri si nu îsi permite sa faca niciun pas gresit în meciul cu Insulele Feroe.

Vorbind si despre campionatul autohton, Mircea Lucescu este convins ca oficialii gruparii CFR Cluj au gresit renuntând la Ioan Andone: „Ce s-a întâmplat la Cluj nu face bine fotbalului românesc. Cred ca cei de la CFR au dat dovada de imaturitate si s-au lasat influentati de suporteri. Nu se face asa ceva. Ce a facut Andone la Cluj nu va mai face alt antrenor. Cred ca poate peste 20 de ani CFR va mai câstiga cupa si campionatul”.


Intră acum și în grupul de