Un nou concurs de suplinire calificata

ISJ Suceava a anuntat ca va organiza un nou concurs pentru suplinire calificata, în urma notei M.E.C.T. nr. 39143 din 29.08.2008 catre inspectoratele scolare judetene, în vederea ocuparii posturilor didactice vacante/ rezervate din învatamântul preuniversitar cu personal calificat la disciplinele pentru care mai exista posturi didactice vacante/ rezervate neocupate dupa sedinta publica din 4 septembrie 2008. Astfel, pe lânga organizarea testarii suplinitorilor fara studii corespunzatoare postului, Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava va organiza un nou concurs cu probe scrise si practice/ orale  pentru suplinitori calificati.

Concursul se va desfasura la Colegiul Tehnic „Petru Musat”, în ziua de 8 septembrie 2008.  

Un numar de cca 600 de posturi din învatamântul sucevean au ramas libere dupa sedinta publica de repartizare a acestora pentru cadrele didactice ce au solicitat suplinire calificata. Adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a precizat ca din cele 600 posturi, un numar de 240 sunt catedre incomplete, având sub 18 ore, cât reprezinta o norma didactica, majoritatea fiind în mediul rural – învatamânt prescolar. „Sunt sigur ca se vor ocupa toate posturile si nu vor ramâne clase fara cadre”, a spus Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai tinut sa precizeze ca de la 1 septembrie, în termen de 3 zile, cadrele didactice care au trecut examenul de titularizare si au fost repartizate pe posturi trebuie sa se prezinte la scoli, în caz contrar directorii trebuie sa întocmeasca un raport catre ISJ, iar posturile vor fi declarate vacante si ocupate în cadrul urmatoarelor sedinte publice.

În zilele de 2 si 3 septembrie, la sediul ISJ Suceava s-au primit dosarele de înscriere pentru suplinire necalificata, urmând ca examenul sa se sustina pe data de 8 septembrie. În perioada 11- 15 septembrie vor avea loc noi runde de sedinte publice pentru restrângerile de activitate ramase nesolutionate, suplinirile calificate prin continuitate, plata la cumul de ore si suplinire necalificata.

„As vrea sa precizez ca suplinire necalificata nu înseamna cadre care au studii medii, ci este vorba despre persoane cu studii superioare, cum sunt inginerii de exemplu. Si o învatatoare daca vrea sa mearga pe un post de educatoare, tot necalificata va fi considerata”, a mai adaugat Daniel Hrenciuc.