Bust al lui Iancu Flondor ar urma să fie amplasat pe Aleea Unioniștilor din Alba Iulia. Flutur: Este o propunere a românilor din Cernăuți pe care am îmbrățișat-o pentru că e ceva firesc. Bucovina trebuie să se facă auzită mai mult


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, luni, în Vama Siret, cu reprezentanți ai Regiunii Cernăuți, un subiect abordat a fost și cel privind Centenarul Unirii unde Bucovina a avut un rol foarte important.

„Împreună cu consulul general al României de la Cernăuți, Eleonora Moldovan, am discutat și acțiuni în care să implicăm, în măsura în care se va putea, și minoritatea românească din regiunea Cernăuți”, a spus Flutur într-o conferință de presă.

El a mai spus că prima acțiune prevede realizarea și instalarea unui bust al lui Iancu Flondor la Alba Iulia.

„Dorim să punctăm rolul Bucovinei în Marea Unire și nu cred că trebuie să lipsească de pe Aleea Unioniștilor personalitatea care a marcat unirea Bucovinei cu Țara”, a spus Flutur.

El a menționat că ideea vine de la minoritatea românească din Cernăuți.

„Am îmbrățișat-o, am discutat cu cei din Alba Iulia și dorim să facem acest lucru în anul 2018 pentru că este ceva firesc. O formă de respect. Cred că Bucovina trebuie să se facă auzită mai mult în acest an centenar pentru că de multe ori pare uitată din mai multe puncte de vedere.Și cu ocazia Centenarului vrem să fim și mai prezenți”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de