Bucovinenii cresc tot mai multe animale


Intră acum și în grupul de

Dupa încheierea campaniei de depunere a cererilor pentru subventii la bovine din acest an, conducerea Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura (APIA) Suceava a ajuns la concluzia ca Crescatorii de bovine din judet cresc mai multe animale decât în anii precedenti. Potrivit datelor puse la dispozitie de Gheorghe Curelciuc, seful Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura Suceava, daca anul trecut, doar 18.555 de crescatori de bovine au depus cereri pentru subventia pe cap de animal, fiind acordati bani pentru 86.353 de animale, în acest au fost contabilizate nu mai putin de 21.150 de cereri, pentru 109.720 capete de bovine.

Acesta a mentionat ca, spre surprinderea, dar si bucuria sa, bucovinenii cresc animale, fiind depuse un numar mai mare de cereri, fara a-i mai lua în calcul pe cei care nu s-au încadrat deoarece aveau mai putin de trei bovine. „Suceava are un potential deosebit pe acest sector, si în urmatorii ani speram ca oamenii sa creasca din ce în ce mai multe bovine”, a spus Gheorghe Curelciuc.  

Acesta a facut un apel catre fermieri sa-si mentina conturile bancare active, în caz contrar riscând sa nu primeasca banii. Subventiile urmeaza sa ajunga la beneficiari în lunile septembrie-octombrie, dupa ce dosarele vor fi verificate prin sondaj.

De subventii vor beneficia doar crescatorii care aveau, la 31 ianuarie 2008, minimum trei bovine în exploatatie, mai mari de sase luni. Subventia este de 490 de lei pe cap de animal.

Cresteri ale numarului de cereri pentru subventii s-au înregistrat si la ovine si caprine. Daca anul trecut pentru aceste specii au fost depuse 958 de subventii, în acest an, la APIA s-au înregistrat 1.172 de cereri. 


Intră acum și în grupul de