Rugby, Divizia Nationala : Debut de sezon rugbistic la CSM Bucovina Suceava


Intră acum și în grupul de

Rugbistii suceveni, antrenati de Constantin Vlad, se pregatesc intens înca din luna iulie pentru noul sezon competitional si pentru a zecea prezenta consecutiva în Divizia Nationala, primul meci sustinându-l în deplasare, pe 20 septembrie, la Bucuresti, cu formatia Olimpia. Cel de-al doilea meci al sucevenilor va fi tot pe teren strain, când vor întâlni campioana en-titre, Dinamo Bucuresti, într-o partida care se va desfasura pe 27 septembrie.

     Desi vaduvita de plecarea unor oameni de baza, Ignea, Pascari si Lupei, echipa antrenata de Constantin Vlad debuteaza în actualul sezon cu revenirea unui jucator de top, Marius Coltuneac, care a evoluat doi ani în Franta, la Rouen, în Federale 1.

În lotul sucevean din aceasta toamna, figureaza câteva nume noi la categoria juniori, fiind vorba de trei sportivi de la LPS Suceava, Onofrei, Coca si Brateanu, coordonati de profesorul Dumitru Livadariu si un junior de la clubul Cleopatra Mamaia, Iacobuta. Desi, din pacate, banii alocati acestui sport, pe plan local, sunt putini, antrenorul Vlad se arata totusi optimist deoarece, ca si în ceilalti ani, Primaria si Consiliul Local au sprijinit rugbiul sucevean, alaturi de un sponsor, firma Railecs SRL din Suceava. Primul meci pe teren propriu al elevilor lui Constantin Vlad va avea loc pe 27 septembrie avându-i ca adversari redutabili pe rugbistii „multinationali” de la Farul Constanta.

Vor juca în Cupa României la Gura Humorului

     Tehnicianul sucevean a mentionat ca meciul din Cupa României cu formatia din Baia Mare se va desfasura, din pacate, pe terenul din Gura Humorului, justificând aceasta decizie prin lipsa apei calde menajere din zona Complexului Unirea, datorita lucrarilor de reabilitare. Cu toate aceste neajunsuri, antrenorul Constantin Vlad pare foarte optimist si pentru acest sezon în care elevii sai vor pasi cu dreptul în competitia balonului oval la nivel national.


Intră acum și în grupul de