Handbal, Liga Nationala : CS Universitatea la un nou inceput


Intră acum și în grupul de

Dinamo Baumit Bucuresti – CS Universitatea Suceava, sâmbata, ora 11

Dupa un sezon 2007-2008 la capatul caruia au realizat cea mai buna performanta din istoria echipelor de club sucevene, calificarea într-o cupa european­a, handbalistii Universitatii Suceava pornesc de mâine la un nou drum. Un drum lung dar pentru care s-au pregatit timp de doua luni si jumatate. Pe lânga cele 26 de partide din Liga Nationala, Bibirig&co. vor mai disputa si cel putin doua meciuri în Cupa Challenge (în luna noiembrie, cu Bologna United).

Cu siguranta însa, pentru antrenorii Petru Ghervan, Leonrad Bibirig si Florin Leuciuc, cel mai important joc este urmatorul, adica întâlnirea cu Dinamo, din prima runda a Ligii Nationale.

Pâna la debutul în cupele europene, echipa locala de handbal se va deplasa astazi în Capitala iar mâine, de la ora 11, va înfrunta o echipa cu orgoliul ranit, dornica sa dovedeasca tuturor ca ratarea obiectivelor în sezonul precedent a fost doar o întâmplare.

Fara sa faca o campanie de achizitii spectaculoasa, dinamovistii îsi doresc sa revina în fruntea Ligii Nationale. La bucuresteni au venit în vara patru juniori de la Centrul National Olimpic (Emilian Marocico, Valentin Patru, Lucian Nica si Andrei Sânteiu), portarul Adrian Drutu de la HC Odorhei si pivotul Igor Pavlovski de la Metalurg Skopje. Cu siguranta dinamovistii vor miza pe vechea garda, alcatuita din Purcarea, Bârza, Rosca, Mironescu, Rusia, Dimache sau Voica din care lipseste însa interul Marian Filip, plecat la UCM Resita.  

„Meciul cu Dinamo este important dar nu crucial”

Antrenorul Petru Ghervan îsi doreste victoria în deplasarea de la Bucuresti dar crede ca si în cazul unei remize sau a unei înfrângeri, echipa sa nu iese din grafic. „Am facut pregatiri intense. A fost perioada cea mai dificila pentru jucatori dar toti au trecut cu bine. Meciul cu Dinamo ne va putea aratat directia în care vom merge în acest sezon dar nu va fi crucial. Noi speram ca pâna la întreruperea campionatului, în primele 6-7 etape sa ne asiguram un punctaj care sa ne mentina în lupta pentru locul 5. Ma bucur ca avem la dispozitie tot lotul de jucatori chiar daca unii au mai avut probleme medicale”, a declarata Petru Ghervan.

În perioada de pregatire, CS Universitatea Suceava a întâlnit de doua ori formatia Dinamo, ambele echipe asigurându-si câte o victorie.

În sezonul trecut, CS Universitatea a învins pe Dinamo Baumit pe teren propriu dar a pierdut la Bucuresti, scor 28-32. De remarcat si faptul ca, în editia trecuta de campionat, cele doua formatii s-au înfruntat tot în prima etapa.

Partida va fi arbitrata de brigada vâlceana Plesa/Pripas.  

Programul complet al primei etape:

Dinamo Baumit Bucuresti – CS Universitatea Suceava

Stiinta Bacau – UCM Resita

Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – CSM D&C Oradea

Poli Izometal Timisoara – Minaur Baia Mare

Steaua MFA Bucuresti – CS H&V Pitesti 30-20 (12-9)

CSM Medgidia – HCM Constanta

HC Odorhei – U Transilvania Cluj 

Steaua, HCM Constanta si UCM Resita – favorite la titlu

În opinia antrenorului Universitatii Suceava, principalele candidate la titlul de campioana în editia de campionat 2008-2009 a Ligii Nationale sunt formatiile Steaua, HCM Constanta si UCM Resita. Petru Ghervan crede ca, din punct de vedere al bugetelor anuntate pâna acum de gruparile din primul esalon, cele trei echipe stau cel mai bine.

Suprizele noului campionat ar putea veni dinspre Oradea si Tg. Jiu, însa Petru Ghervan a spus ca aceste echipe nu pot emite pretentii la podium ci doar la un loc în prima jumatate a clasamentului. „ Sigur, vor doar sub aspectul bugetelor si al investitiilor care s-au facut. Steaua, HCM si Resita si-au anuntat deja intentiile. Prin prisma jocurilor de pregatire nimic nu este sigur. În orice caz, va fi un campionat mai puternic decât anul trecut”, a declarat Petru Ghervan. 

Pentru CSU II Suceava nu conteaza rezultatele

Înscrisa deja în Divizia A, al doilea esalon al handbalului românesc, echipa a doua a Universitatii Suceava nu are ca obiectiv o clasare cât mai buna în seria din care face parte. Împreuna cu Leonard Bibirig, Petru Ghervan a stabilit deja lisa cu cei 12 jucatori care vor evolua în Liga Nationala precum si cei care vor juca pentru echipa a doua. „ Cum nu putem avea ca obiectiv promovarea în Liga Nationala întrucât avem deja o echipa acolo si regulamentul nu ne permite, este firesc ca la echipa a doua sa nu conteze rezulatele. Obiectivul acestei formatii va fi acela de a produce jucatori care sa poata face pasul spre echipa mare. Poate doar în partidele cu CFR Brasov si CSM Focsani ne vom dori neaparat sa câstigam pentru ca aceste doua cluburi îsi doresc promovarea si ar fi bine sa vedem la ce nivel ne aflam”, a explicat Petru Ghervan. 

­ 


Intră acum și în grupul de