Tânăr din Vicovu de Sus reţinut de poliţişti, după ce a condus băut, fără permis şi a intrat într-o mașină care circula regulamentar

Un tânăr de 25 de ani, din Vicovu de Sus, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava., după ce a fost depistat de polițiști că s-a urcat la volanul unei mașini, băut și fără permis, şi a intrat într-un autoturism care circula regulamentar.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 19 decembrie, la ora 10.20, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 despre faptul că la intersecția dintre str. Calea Cernăuți cu str. 1 Decembrie din localitate a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto a plecat de la fața locului.

În urma măsurilor operative întreprinse, conducătorul auto plecat de locul evenimentului a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 25 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul  pe strada 1 Decembrie din orașul Vicovu de Sus, tânărul de 25 de ani nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un localnic de 24 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

„Din accident, a rezultat avarierea celor două vehicule și a unui stâlp din beton destinat iluminatului public. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 24 de ani și de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 25 de ani, vinovat de producerea evenimentului, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat sursa citată.

Mai mult, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, motiv pentru care s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.