Noua parcare a Spitalului Județean Suceava poate fi folosită. Vasile Rîmbu: Gândim un sistem modern de acces în curtea spitalului şi vor veni oamenii la spital fără apăsarea că nu vor avea unde parca


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat miercuri, că noua parcare a unităţii va putea fi accesată, se vor putea parca maşini, însă nu este finalizată sută la sută.

“Mai sunt marcaje de făcut, supravegherea trebuie instituită, dar parcarea va fi în zilele viitoare în situaţia în care lumea poate să ducă maşinile acolo”, a spus Rîmbu.

El a arătat că după instalarea parcometrelor, accesul se va face contracost, fie în baza unui abonament pentru personalul unităţii spitaliceşti, fie cu tichete pentru pacienţi şi aparţinători.

Rîmbu a precizat că va înainta Consiliului Judeţean Suceava propunerea de tarife avându-se ca reper piaţa tarifelor de parcare.

El a mai spus că noua parcare va avea locuri speciale pentru persoane cu handicap, dar şi 3-4 locuri pentru taxiurile care vin cu personalul sau cu pacienţi în zona ambulatoriului spitalului.

Managerul SJU Suceava a menţionat că prin amenajarea noii parcări numărul locurilor de parcare din curtea spitalului vechi şi nou a crescut la peste 400.

“Noi gândim un sistem modern de acces în curtea spitalului. Dacă vor veni ca acum angajaţii tuturor instituţiilor vecine să parcheze la spital, dacă vor veni cei care fac piaţa, dacă vor veni bolnavii şi aparţinătorii cu toate mijloacele de transport, va fi foarte greu să-i mulţumim pe unii sau pe alţii. Vom institui un sistem modern nu numai de acces, ci şi de monitorizare a locurilor de parcare şi a celor care pot beneficia de un asemenea serviciu. Ştiţi foarte bine că orice serviciu de calitate sau cum ni-l dorim noi este contracost. Vom institui o asemenea metodă de acces, bineînţeles cu rezerva că cei care sunt cu posibilităţi financiare mai mici să ocupe nişte locuri de parcare fără plată, dar marea lor majoritate sunt cu plată. Atunci veţi vedea că circuitele vor fi extrem de lejere, de elegante şi vor veni oamenii la spital fără apăsarea că nu vor avea unde parca”, a explicat managerul SJU Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 

 


Intră acum și în grupul de