Biserica de la Pătrăuți, monument UNESCO, are probleme cu infiltrații de apă din acoperiș. Consiliul Județean Suceava adoptă măsuri de urgență pentru protejarea obiectivului

Biserica de la Pătrăuți, ctitorie a lui Ștefan cel Mare din 1487, obiectiv UNESCO, are probleme privind infiltrații de apă din acoperiș care pot afecta pictura interioară.

Liderul consilierilor județeni PSD Suceava, Mihai Grozavu, a spus. în cadrul ședinței de vineri a Consiliului Județean Suceava, că la un obiectiv de o maximă importanță, biserica de la Pătrăuți, intră ploaia pe pictură.

„Trebuie să luăm în calcul și posibilitățile pe care le avem noi aici la nivel de Consiliu să ajutăm, ca măcar acestea opt obiective să le avem permanent în atenție”, a spus Grozavu.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că știe situația de la Pătrăuți și că arhitectul șef al județului s-a implicat deja.

„Într-adevăr, trebuie să ne mișcăm foarte repede cu această chestiune”, a spus Flutur.

El a adăugat că a solicitat și consilierului Radu Pentiuc, din Comisia de învățământ, culte, să urmărească îndeaproape această problemă.

„Trebuie să găsim o soluție de finanțare urgentă pentru că Pătrăuțiul trebuie protejat”, a spus Flutur.

loading...