Dificultati in reconstructia locuintelor afectate de inundatiilor


Intră acum și în grupul de

În cadrul întâlnirii cu primarii din localitatile afectate de inundatii, prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a facut o analiza a situatiei privind reconstructia sau consolidarea locuintelor afectate de inundatii si s-a constatat ca printre problemele întâmpinate în activitatile de refacere a locuintelor este si lipsa de interes a constructorilor pentru efectuarea lucrarilor. Primarii au mai aratat ca se întâmpina dificultati legate de lipsa terenului necesar pentru amplasarea noilor constructii, refuzul persoanelor ale caror case au fost distruse de a se muta pe noile amplasamente puse la dispozitie de primarii.

De asemenea, primarii au sesizat situatii în care proprietarii ale caror case au fost afectate, nu doresc sa le mai fie construite alte case pentru ca detin alte proprietati.

Prefectul Baisanu a solicitat tuturor primarilor sa-si faca datoria si sa se implice pentru ca termenul de predare a noilor locuinte, având inclusiv instalatie electrica functionala,  30 noiembrie 2008, sa fie respectat.  Totodata, Acesta a dispus constituirea unor echipe de specialisti din Prefectura care, în cursul zilei de sâmbata, vor merge în toate localitatile afectate pentru a verifica daca primarii au preluat materialele de constructii din depozite. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adaugat ca va verifica în toate localitatile stadiul lucrarilor de reconstructie.

În judetul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, urmeaza sa fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundatii, iar alte 155 urmeaza sa fie demolate întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate. 


Intră acum și în grupul de