Rectificare de buget la CJ, datorata donatiilor primite pentru sinistrati


Intră acum și în grupul de

Alocarea unor noi sume de bani pentru reconstructia caselor în zonele calamitate din judetul Suceava, a fost aprobata vineri, în sedinta extraordinara a executivului judetean sucevean, fondurile provenind din donatiile primite în contul institutiei. Sumele repartizate urmeaza sa acopere costurile aferente transportului materialelor de constructie de la depozite pâna la destinatie, precum si contravaloarea materialelor marunte pentru înlaturarea efectelor inundatiilor din luna iulie.

Astfel, CJ Suceava a stabilit ca suma de 560.000 de lei sa fie transferata primariilor prin intermediul carora vor ajunge la familiile ale caror gospodarii au fost distruse de ape.  Pentru ajutoare de extrema dificultate au fost alocate 260.000 de lei noi unui numar de 12 localitati, cele mai importante fonduri, 92.000 de lei, fiind alocate comunei Arbore, unde sunt de reconstruit 23 de locuinte. Localitatilor Dornesti, unde urmeaza sa fie reconstruite 13 case si Dolhasca, unde se reconstruiesc 8 case le-au fost repartiazti câte 52.000 de lei si respectiv 32.000 de lei.

Consiliul Judetean Suceava a mai alocat suma de 300.000 de lei unui numar de 27 de primarii. Astfel, comuna Moldovita, unde sunt de refacut 11 case a primit 44.000 de lei, iar comuna Valea Moldovei, unde se afla în reconstructie 7 locuinte a primit 28.000 de lei.

Reamintim ca în luna august CJ Suceava a alocat câte 50.000 de lei pentru 42 de familii ale caror case au fost distruse complet de inundatii. 


Intră acum și în grupul de