Administrația Națională de Meteorologie avertizează că de sâmbătă până duminică seara vor fi precipitații mixte și polei și intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și polei.

Informarea este valabiliă de sâmbătă dimineața de la ora 02:00 până duminică seara la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) până duminică noaptea (24 decembrie), în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

ANM precizează că intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 km/h vor fi și în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul și sud-vestul țării.

Sursa citată notează că în zona montană înaltă vântul va mai avea intensificări temporare și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie) spulberând zăpada.