Fotbal : Piturca: „Nu mai e nimic de spus, nu?!”


Intră acum și în grupul de

Imediat dupa înfrângerea 0-3 cu Lituania, selectionerul Victor Piturca a tinut sa precizeze ca rezultatul este unul oarecum normal, dând vina pe întâmplare. Si nu pe întâmplarea din jocul elevilor sai, ci pur si simpla pe întâmplarea care a facut ca tricolorii sa fie umiliti de o asemenea maniera.

„Situatia e simpla. Am prins o seara proasta, am jucat foarte slab. Trebuia sa vina si acest moment. Am pierdut categoric, 3-0, nu mai e nimic de spus, nu?! Nu e vina jucatorilor. Am fost si eu jucator si stiu cum e. Orice echipa a trecut prin momente de acestea. Responsabilitatea îmi revine însa mie”, a declarat Victor Piturca dupa meci.

Desi îsi asuma responsabilitatea umilintei, selectionerul sustine ca „eu am atras atentia, jucatorii poate nu au înteles sau poate nu au putut mai mult. Nu e un rezultat rusinos pentru România. Fotbalul e un joc, poti sa pierzi si de maniera asta, eu am spus ca Romania nu e de neînvins. Când am realizat rezultate bune cu echipe mari, am fost pus la zid ca nu am jucat defensiv. Am spus ca jucam cu o echipa care se ridica la valoarea noastra, însa nimeni nu m-a crezut”.

În final, Piti a încheiat cu un gând optimist catre meciul urmator, cu “puternica” reprezentativa a Insulelor Feroe. „ Putea sa joace si Mutu si orice jucator. Cum am jucat în aceasta seara, pierdeam sigur. Niciun jucator nu a jucat la valoarea lui. Îmi pare rau pentru publicul din Cluj ca nu am reusit un rezultat mai bun, dar asta este situatia. Sper sa îsi revina repede baietii dupa acest dus rece. Trebuie sa câstigam în Insulele Feroe si apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a conchis selectionerul.


Intră acum și în grupul de