Fotbal : Bosnia U21 – Romania U21 1-1


Intră acum și în grupul de

O victorie în Bosnia era necesara pentru obtinerea biletelor pentru playoff-ul preliminariilor CE din 2009. Din pacate însa, echipa nationala de tineret a tarii noastre a scos doar un rezultat de egalitate, 1-1, în compania unei echipe bataioase care si-ar fi putut adjudeca pe final toate cele trei puncte. Din fericire, baietii lui Emil Sandoi au nevoie doar de o alta remiza, marti la Iasi, în compania Tarii Galilor, pentru a-si îndeplini obiectivul.

Baietii nostri au lasat impresia ca pot câstiga partida fara mari probleme si, în minutul cinci, au reusit sa deschida scorul, dupa o degajare stupida a portarului advers. Mingea a ajuns la Hristu Chiacu, iar jucatorul Otopeniul l-a deschis excelent pe Gabi Torje, care a marcat cu mult sânge rece. Dupa alte cinci minute, Bosnia a replicat, dar Tatarusanu a intervenit senzational si a pastrat diferenta de un gol pe tabela.

Pâna la pauza scorul a ramas 0-1, desi Laszlo Sepsi ar fi putut marca în minutul 36, dar sutul sau puternic s-a oprit în plasa laterala.

Din pacate, de la cabine au iesit cu totul alte echipa. Inexplicabil, baietii lui Emil Sandoi au apasat pedala de frâna si acest lucru s-a vazut. Dupa ce si-a încercat norocul de la 40 de metri, dintr-o lovitura libera, Aganovic reuseste sa îsi treaca numele pe tabela marcatorilor în minutul 58, transformând un penalty acordat just de centralul cipriot, dupa un fault al lui Ducu Ninu în careu.

Tricolorii ar fi putut reveni dupa doar cinci minute. Din pacate însa, s-a vazut lipsa de experienta si, ramas singur cu portarul advers dupa o faza bine construita a echipei noastre, Torje a preferat sa mai faca un dribling în plus în loc sa suteze si goalkeeperul Bosniei a intervenit. Mai mult, ultimele 20 de minute au apartinut în totalitate gazdelor, care au ratat nu mai putin de patru ocazii imense de a-si adjudeca victoria. A intervenit însa Tatarusanu de fiecare data si partida s-a terminat cu scorul de 1-1. Un punct însa pretios, daca e sa tinem cont de finalul meciului.

Marti, 9 septembrie, sunt programate ultimele meciuri ale grupei: România-Tara Galilor si Bosnia-Franta. Reprezentativa României are nevoie de o victorie pentru a-si asigura prezenta la baraj, dar si în cazul unui rezultat de egalitate sau al unei înfrângeri pastreaza sanse de calificare. Câstigatoarele celor 10 grupe preliminare si patru echipe de pe locul 2, care au cele mai multe puncte, vor participa la barajul de calificare la turneul final.

Învingatoarele din cele 7 jocuri de baraj plus tara gazda, Suedia, vor participa la Campionatul European, care va avea loc în perioada 15-29 iunie 2009.  


Intră acum și în grupul de