Taraganare nejustificata in reconstructia judetului dupa inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, s-a declarat profund nemultumit de modul în care o serie de firme de constructii care lucreaza la refacerea caselor sinistratilor din judet înteleg sa-si mareasca profiturile. Prefectul Baisanu a spus într-o conferinta de presa ca firmele implicate în reconstructia de dupa inundatii ar trebui sa fie foarte atente de cum cheltuie fondurile alocate de Guvern. Acesta a spus ca a constatat ca unele m­ateriale de constructii furnizate sunt de proasta calitate. Prefectul de Suceava a mai spus ca „am auzit ca unii constructori vor sa mareasca devizele de lucrari pentru a da spagi” autoritatilor locale cu care vor contracta lucrarile.

„Îi sfatuiesc sa renunte la astfel de practici, cel putin atât timp cât sunt eu prefect. Voi monitoriza cu atentie aceste investitii, pentru ca nu este normal ca banul public sa se scurga în buzunarele unor smecheri”, a explicat prefectul Baisanu. Acesta a subliniat ca banii alocati de Guvern trebuie sa ajunga în refaceri de drumuri, poduri, podete si case si a avertizat ca „decontarea unor cheltuieli din campania electorala de la alegerile locale sa nu se faca din bani publici”.

Alexandru Baisanu a mai spus ca la finele saptamânii trecute a verificat modul în care se desfasoara lucrarile de reconstructie în comuna Sucevita si a constatat cu surprindere ca materialele de constructii furnizate de o firma sunt de proasta calitate si ca în loc de nisip s-a livrat mai mult „namol”. „Cu asemenea materiale nu se poate construi”, a precizat prefectul Baisanu, care a atentionat ca verifica în prezent care este firma ce a livrat astfel de materiale.  ­


Intră acum și în grupul de