Prefectul cere presedintelui CJ si primarilor sa lase discutiile si sa se implice in reconstructia judetului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, a cerut duminica primarilor si presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sa se implice în mod direct în reconstructia infrastructurii rutiere judetene si locale si a caselor distruse de inundatiile din iulie. „Cer primarilor si presedintelui CJ Suceava sa se implice direct în rezolvarea problemelor pe care presedintele Traian Basescu le-a scos în evidenta la Moldovita, lânga un primar PD-L si un presedinte de CJ, si el membru PD-L”, a mai spus prefectul Baisanu. Acesta a subliniat ca programul de reconstructie a caselor este urmarit­ cu strictete si este în parametri legali, astfel încât, la începutul iernii, sinistratii sa aiba casele finalizate.

Prefectul de Suceava a mentionat ca toate casele care se reconstruiesc au fost stramutate si ca a fost necesar sa se gaseasca teren, câte zece ari, pentru fiecare noua locuinta. „Toate terenurile sunt la dispozitia constructorilor”, a mai spus prefectul Stefan Baisanu, care a subliniat ca pentru reconstructia caselor, în judetul Suceava, s-a respectat legalitatea prin depunerea de oferte. Acesta a mai aratat ca din cele 197 de case care trebuiau sa fie reconstruite de Guvern, pentru un numar de 31 de case au fost gasite alte solutii, iar fondurile vor fi alocate pentru reconstructia altor sase case din comuna Dornesti. Alexandru Baisanu a explicat ca din cele 31 de case, un numar de 14 sunt refacute cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, iar în celelalte cazuri sunt diverse alte situatii.

Acesta a dat ca exemplu un caz din comuna Arbore, unde la inundatiile din 2006, o casa a fost afectata, iar Guvernul a construit o alta, pe un alt amplasament.
Proprietarul casei inundate în 2006 si-a refacut-o, iar în casa nou construita s-a mutat fiica sa. La inundatiile din 2008, aceeasi casa inundata în 2006 a fost din nou afectata puternic, iar proprietarul a cerut sa i se reconstruiasca o alta casa, ceea ce nu este posibil, întrucât acesta a beneficiat deja de sprijinul Guvernului, iar noua casa nu a fost afectata. Pe de alta parte, prefectul Baisanu a mai spus ca în comuna Dornesti, în urma reevaluarii, s-a constatat ca alte sase case afectate de inundatii vor trebui reconstruite si se vor face demersuri pentru gasirea fondurilor necesare. 


Intră acum și în grupul de