Subprefectul Onofrei, suparat ca Guvernul „a intrat cu bocancii in functia publica”


Intră acum și în grupul de

Subprefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a acuzat duminica Guvernul ca „a intrat cu bocancii în functia publica”, politizând-o în mod excesiv. Orest Onofrei a explicat într-o conferinta de presa ca înaltii functionari publici sunt din 2006, conform legii, apolitici, dar ca între timp, Guvernul i-a transformat pe acestia „într-o rezerva de cadre ale PNL, pentru candidaturile din toamna acestui an”. Acesta a exemplificat cu cazurile prefectilor de la Botosani, Alba, Mures si a s­ecretarului general al Guvernului. „Nu e corect ca Guvernul sa fie pentru unii muma, iar pentru altii ciuma”, a spus subprefectul Onofrei, explicând ca acei înalti functionari publici care vor candida din partea PNL la alegerile din toamna vor fi lasati în functii pâna în ultima clipa, în timp ce altora, cum este si cazul sau, li se refuza încetarea raporturilor de munca pe cale amiabila sau demisia.

„Guvernul ar trebui sa treaca în legea care prevede mobilitatea înaltilor functionari publici înca o exceptie pe lânga cele 3 deja existente, si anume: …în interesul PNL. Cred ca e o golaneala ce se petrece acum, care nu este însa specifica PNL, dar se petrece pentru ca interesul e foarte mare”, a mai spus Orest Onofrei. Acesta a tinut sa adauge ca din datele pe care le detine, si în cazul sau si foarte probabil al prefectului de Suceava, în cazul în care acesta va candida la alegerile parlamentare, se va încerca „eludarea legii” în sensul numirii în loc, cu caracter de interimar, a unor persoane care nu sunt functionari publici. Subprefectul Onofrei a mai spus ca, în cazul în care se va întâmpla asa ceva, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si cel al Institutului National de Administratie Publica ar trebui sa-si prezinte imediat demisia.

Reamintim ca Orest Onofrei a cerut Guvernului încetarea relatiilor de munca pe cale amiabila, dupa care si-a depus demisia din functie, fara ca executivul central sa reactioneze în vreun fel. Subprefectul Onofrei a fost anuntat deja ca fiind candidatul PD-L Suceava pentru un colegiu de senator, cel mai probabil cel pe municipiul resedinta de judet.

­


Intră acum și în grupul de