Cartierul Obcini si o parte din George Enescu raman in continuare fara apa calda


Intră acum și în grupul de

Apa calda în sistem centralizat va fi reluata luni dimineata, la ora 6, dar nu în toate cartierele din municipiul Suceava. Consumatorii din zona George Enescu – Obcini, vor beneficia de apa calda de-abia de joi dimineata, de la ora 6, întrucât mai sunt de executat lucrari în perimetrul fostului magazin „ALTEX”, unde starea tehnica a retelelor este precara. Punctele termice afectate de aceasta interventie sunt George Enescu 1, 2, 3, 4/1, 4/2, 4/3, 4/3/1, 4/3/2 si Obcini 1, 2, 3 si 4. TERMICA SA a sistat pe 25 august furnizarea apei calde, pentru revizia anuala a instalatiilor.

Directorul general al TERMICA SA Suceava, Constantin Placinta, precizeaza ca exceptia privind reluarea apei calde în cartierului Obcini si a unei mari parti din cartierul George Enescu se înregistreaza deoarece trebuie finalizate lucrarile de înlocuire a unei portiuni din magistrala de termoficare. E vorba de o portiune de 100 de metri de conducta, ce este înlocuita din fondurile proprii ale TERMICA, desi este prinsa de mai bine de trei ani în programul Suceava – utilitati si mediu. „În fiecare an avem acolo zeci de probleme si am preferat sa întârziem cu apa calda, decât sa ramâna cele doua cartiere fara caldura la iarna, din cauza avariilor pe portiunea respectiva”, mentioneaza directorul Termica.

Programul de furnizare a apei calde va fi acelasi ca pâna în prezent – 06.00-22.00, în timp ce sucevenii care sunt racordati la punctele termice modernizate vor beneficia de apa calda non-stop.


Intră acum și în grupul de