Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, „abia asteapta” ca PSD sa depuna motiunea


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a declarat încrezator în fortele sale si a anuntat ca asteapta cu foarte mare interes ca PSD sa depuna, asa cum a promis, o motiune pe tema învatamântului românesc. Ministrul a spus duminica, la Suceava, ca “abia asteapta” ca PSD sa depuna motiunea pentru a mai arata, înca o data, care a fost în realitate “interesul” pentru Scoala româneasca a Guvernului PSD si care este cel al Guvernului din care face el parte.

Ministrul Adomnitei este nemultumit de faptul ca liderul national al  PSD, Mircea Geoana, s-a apucat sa vorbeasca din nou de „toate schimbarile din domeniul Educatiei”, în conditiile în care în perioada mandatului sau nu s-au schimbat modalitatile de examinare si nici nu s-au adus modificari legislatiei aferente examenelor nationale. “Vreau sa spun ca nu s-a schimbat nimic de când sunt eu ministru în ceea ce priveste modul de examinare, în legislatia aferenta examenelor nationale sau a scolii”, a precizat ministrul Adomnitei.

Acesta a explicat ca tezele cu subiect unic care au fost prevazute în programul pilot, au fost introduse, ulterior, ca fiind definitive, dar ca, în rest, nu s-a schimbat nimic. “Deci se vede ca unii înca traiesc cu aceste idei preconcepute în minte, ramase de pe vremea când poate chiar ei faceau acele schimbari”, a mai spus ministrul Adomnitei.  

Din punctul sau de vedere, cifrele spun totul în materie de interes pentru învatamânt: „PSD-ul, când a guvernat în anul 2004, a alocat  41 de milioane de euro Scolii românesti de la gradinita pâna la Universitate, inclusiv dotari si microbuze, în timp ce Guvernul Tariceanu a alocat  peste 1,2 miliarde de euro în cursul anului 2007, iar în acest an o suma egala. Deci acesta este interesul pentru scoala româneasca al Guvernului Tariceanu”, a explicat ministrul Educatiei.
Acesta a precizat ca spera ca presedintele PSD, Mircea Geoana, sa solicite si demisia colegilor sai parlamentari din Comisia pentru Educatie din Senat care au votat împotriva ordonantei de urgenta privind achizitia de calculatoare pentru elevii claselor a IX a si a X-a. “Sper sa explice domnul Geoana românilor de ce copiii lor, daca ar fi sa mearga lucrurile în continuare asa, nu vor putea primi aceste desktop-uri, pentru ca domnul Geoana se opune. Sper sa explice el acest lucru parintilor si copiilor, care ar fi trebuit sa primeasca aceste calculatoare”, a conchis ministrul Adomnitei în mod ironic.  ­


Intră acum și în grupul de