Ministrul Educatiei „l-a urecheat” pe seful ISJ


Intră acum și în grupul de

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Petru Carcalete, a fost „umilit” în fata a peste 30 de primari (majoritar PSD si PD-L) veniti duminica în curtea ISJ pentru a le fi predate autobuzele scolare nou achizitionate pentru transportul copiilor din scolile din satele din judet. De fata cu toata lumea, cu prefectul judetului Alexandru Stefan Baisanu si cu adjunctii lui Petru Carcalete, ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a criticat modul în care au fost mentinute microbuzele pâna la a fi predate primarilor si mai ales faptul ca desi a avut timp un an de zile, Petru Carcalete de abia acum a anuntat ca judetului i-ar mai trebui aproximativ 60 de autobuze scolare. Cristian Adomnitei a solicitat primarilor din mai multe localitati sucevene sa mentina autobuzele curate si sa cumpere pentru fiecare dintre ele câte o galeata si un mop.

Ministrul a urcat, la Suceava, pentru prima data într-un astfel de microbuz, si s-a aratat nemultumit ca în interior era deja mizerie si a solicitat primarilor sa cumpere pentru fiecare masina câte o galeata si un mop pentru a pastra curatenia în interior, pe viitor. Acesta a mai spus ca aceste masini vor transporta elevi si ca trebuie sa fie curate.

Totodata, ministrul Educatiei s-a aratat contrariat de declaratia facuta de inspectorul scolar general al judetului Suceava, Petru Carcalete, care, cu ocazia înmânarii cheilor noilor microbuze scolare a spus ca în judet mai este nevoie de înca 60 de astfel de masini. Ministrul Adomnitei a mai aratat ca numarul de microbuze cumparate de Minister a fost stabilit în baza cererilor înaintate de inspectoratele scolare în anul 2007 si constata acum ca acestea doresc suplimentarea numarului de masini. Acesta a mai spus ca atunci când a realizat bugetarea acestei achizitii, cererea venita de la inspectoratele scolare a fost de aproximativ 870 de microbuze si ca a stabilit ca în final sa fie cumparate 1.000, dar ca a constatat ca mai este nevoie de aproximativ 200, pe lânga cele 1000 deja preluate. Ministrul Adomnitei a atras atentia primarilor ca aceste microbuze scolare trebuie sa fie folosite numai pentru transportul elevilor si le-a cerut primarilor sa încurajeze scolile sa organizeze excursii folosind aceste masini.

Duminica dimineata, în curtea ISJ, un numar de 31 de microbuze scolare au fost înmânate, personal de ministrul Educatiei, primarilor din mai multe localitati sucevene.  ­

­


Intră acum și în grupul de