Fotbal : Iancu: „Ne retragem si vindem actiunile”


Intră acum și în grupul de

Zarurile sunt aruncate. Dupa ce s-a consultat cu restul actionarilor, Marian Iancu a anuntat luni, în timpul unei conferinte de presa, ca grupul BKP nu va mai finanta gruparea FC Timisoara. Totodata, omul de afaceri a lansat un nou atac la adresa Federatiei Române de Fotbal, prea care vrea sa o dizolve.

„Ne retragem investitia si ne vindem actiunile. Ne retragem de la echipa, nu o sa revenim decât daca se schimba ceva, conducerea, federatia, sau chiar, sa revina la realitate si vor veni alaturi de noi sa îndrepte raul”, a anuntat sec Iancu, precizând totusi ca nu va renunta la conflictul cu FRF decât în momentul în care Sandu&Co îsi vor recunoaste greseala pe care au comis-o fata de Timisoara: „FRF produce doar documente interesate. Îl citez pe Prunea când zice ca la FRF e dezorganizare. Mircea Sandu spunea ca nu stia nimic, dar va prezint o notificare prin executor judecatoresc, pe care am facut-o acum doi ani. Cum pot sa spuna ca nu stiau nimic de aceste acte, de acest caz?! Sunt niste farseuri. Am fost depunctati pentru ca site-ul, care nu ne apartine, e alb-violet. Pentru ca tricoul acesta, desi nu are nicio treaba cu violetul, nu s-a comunicat nimic mai sus. Prunea chiar trimiite la UEFA adresa ca el nu a vazut tricoul, desi ei l-au aprobat. Ne-au depunctat pentru ca nu am platit nu stiu ce amenzi, dar noi avem dovezi ca am platit. Suntem gata sa le iertam gresala, dar astept ca sa recunoasca, în incompetenta sau prostia lor, ca nu au stiut ce fac”.

Iancu este de parere însa ca eroarea comisa de Federatie este una deliberata, prezentând drept dovada un act care atesta faptul ca societatea care a preluat clubul de la Zambon este aprobata oficial ca detinatoare a performantelor Timisoarei, document omis în procesul de la TAS. „FRF a operat mârsav împotriva Politehnicii, suntem o echipa afiliata oficial, dupa cum au recunoscut chiar ei. Ati fost mintiti în fata de cei de la FRF, care au aruncat vina în curtea autoritatilor locale, iar noi vrem sa demonstram ca FRF a actionat în cunostinta de cauza. Domnul Kassai a mintit când a spus ca doar echipa lui Zambon era atunci, dar aceasta nu mai exista, dupa cum vom demonstra cu acte. Zambon nu a mai functionat, clubul deja era la domnul Andrei, dar FRF stia asta si nu a actionat în cunostinta, mai ales domnul Kassai”, a mai spus finantatorul banatenilor.

Marian Iancu intentioneaza sa mearga pâna în pânzele albe în conflicul cu Federatiei Româna de Fotbal. Mai precis, pâna la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. „Vom ataca la Lausanne deciziile FRF si FIFA, iar daca se va dovedi ca acele acte au fost trunchiate cu buna stiinta, atunci vom cere dezafilierea FRF si la asta se va ajunge. Dar sa nu ne fie frica, chiar daca dispare FRF, apare un alt organism, care nu este corupt sau prins în sistem mafiot. Nu se termina fotbalul cu Mircea Sandu sau FRF, chiar nu trebuie sa ne fie teama de acest lucru. Dar poate îi va lumina cineva, îsi vor cere scuze si vor lua masuri iar atunci mai vorbim”, a conchis finantatorului clublui FC Timisoara.


Intră acum și în grupul de