Bazarul, controlat de 10 echipe de inspectori regionali ai Protectiei Consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Inspectorii Protectiei Consumatorilor au efectuat un control în bazarul din Suceava, în urma caruia au aplicat 58 de amenzi în valoare totala de 120.600 de lei si 5 avertismente. Inspectorul- sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, a precizat ca verificarile au fost realizate de zece echipe de inspectori de la OJPC din Suceava, Iasi, Neamt si Botosani, care au verificat 61 de operatori economici din centrul comercial amenajat în lunca Sucevei. Aceasta a spus ca principalele abateri depistate vizau neafisarea preturilor si lipsa informatiilor cu privire la instructiunile de utilizare a produselor, denumirea producatorului sau termenul de valabilitate.

Elena Oanea a mentionat ca majoritatea comerciantilor încercau sa justifice neregulile prin faptul ca marfurile pe care le comercializeaza au preturi mai mici decât în alte locuri, dar a tinut sa precizeze ca acesta nu este un motiv pentru a încalca legislatia privind protectia consumatorilor.

Aceasta a mai adaugat ca la doi agenti economici din bazar au fost gasite produse alimentare expirate. Este vorba despre fast-food-ul „City International” si firma „AMERON”, unde s-au gasit mici formati si respectiv brânza dulce si gris, cu termenul de valabilitate depasit. 


Intră acum și în grupul de