Acasă Actualitate Fotbal, Preliminariile CM 2010 : Romania intalneste miercuri o “nationala de...

Fotbal, Preliminariile CM 2010 : Romania intalneste miercuri o “nationala de pescari”


Intră acum și în grupul de

Insulele Feroe – România, miercuri, ora 19.30 (TVR 1)

Dupa rusinea de la Cluj, unde nationala României a pierdut cu 0-3 în fata Lituaniei, “tricolorii” întâlnesc astazi, în deplasare, “puternica” natioanla a Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru preliminariile CM 2010 din Africa de Sud. În urma rezultatului înregistrat la Cluj, România a pierdut primul meci din istoria confruntarilor cu Lituania. România este obligata sa câstige, fiindca un egal ar însemna practic eliminarea pentru mondialul african. Victor Piturca nu a închis niciun ochi aproape toata noaptea dupa umilitoarea înfrângere cu Lituania. El trebuie sa îi faca pe jucatori sa uite esecul cu balticii, sa câstige cele trei puncte cu Feroe si apoi sa forteze victoria cu Franta.



Cu toate ca vor lipsi cei mai buni jucatori ai Romaniei, Tamas, Chivu, Rat, Nicolita, D.Niculae, Marica si Mutu (toti ar fi fost titulari daca nu erau accidentati) nu ar trebui sa se puna problema celor trei puncte din meciul cu “pescarii” din Insulele Feroe. Românii trec însa printr-o perioada proasta, presarata cu accidentari si scandalul Timisoara (clubul banatean e în razboi cu Mircea Sandu si FRF) care a afectat jucatorii, primind o lectie de fotbal de la Lituania. În mod normal, balticii trebuiau sa piarda la Cluj, dar “tricolorii” au prins o zi în care nu le-a iesit absolut nimic, în timp ce lituanienii au dat trei goluri extrem de spectaculoase. Se poate spune ca echipa lui Piturca are un mare noroc ca joaca acum cu Insulele Feroe, fara câtiva dintre jucatorii de baza fiindca, daca ar fi întâlnit cu acest lot nationale ca Franta, Serbia sau Austria, avea sanse mari sa se faca din nou de râs.

Stadionul „Torsvollur” din Torshavn este gata pentru partida de mâine. Gazonul arata bine, dar este putin moale. La ora jocului, temperatura nu va depasi sapte grade Celsius, existând sanse sa ploua. Desi are o capacitate de doar 6.000 de locuri, organizatorii spun ca arena nu se va umple. Biletele costa între 10 euro si 30 de euro.

Jakup Mikkelsen (portar Insulele Feroe): “Am pierdut greu la Belgrad, un autogol si un gol în minutul 87. Nu e rau pentru noi. De la români ma tem de Mutu!”. Aflând ca Mutu nu va juca, fiind accidentat, Mikkelsen a spus: “Ce veste buna! Fantastic!”.

Madsen (mijlocas Insulele Feroe): “Cum ati reusit sa luati trei de la lituanieni pe teren propriu? Ce rezultat! Oh, mama! Noi am pierdut greu în Serbia si ce ne bucura e ca nu suntem pe ultimul loc. Ha, ha, cine oare sunt ultimii?!”.

Echipa Insulelor Feroe a pierdut onorabil meciul de la Belgrad cu Serbia, 0-2. Viitoarea adversara a “tricolorilor” a facut un meci bun, pierzând datorita unui autogol si a unei reusite pe final. Excelent asezata si muncitoare, echipa insulara s-a închis suficient de bine ca sârbii, cu Radomir Antici la primul meci pe banca, sa se chinuie sa patrunda în careul opus. Ocaziile lor au venit rar, fara mare pericol, emotii dând Dejan Stankovici, Zigici si Pantelici. N-au avut succes nici suturile de la distanta încercate de Krasici si Lazovici. Doar insistenta din final, când insularii ramasi în 10 jucatori, au jucat haotic, a adus si al doilea gol,  semnat de Zigici (88).

Delegatia oficiala a României a ajuns luni seara, pe aeroportul din Torshavn, capitala statului Feroe, “tricolorii” fiind cazati la Hotelul “Foroyar”.

“Trebuie sa fim în vâna maxima, sa învingem! Sâmbata, împotriva Lituaniei, am avut toti o zi nefasta”, a spus Mircea Sandu, la sosirea în Insulele Feroe.

Astazi, cele mai probabil Cosmin Contra va reveni fundas dreapta în locul lui Sapunaru, Radoi va fi retras de la mijloc pentru a suplini indisponibilitatea lui Tamas, care va lipsi din cauza problemelor de la glezna dreapta. Nesu va juca fundas stânga, în locul lui Stefan Radu, iesit din calcule dupa prestatia lamentabila din prima repriza cu Lituania.

Patru noutati la mijloc. Doar Cocis si-a pastrat locul în compartimentul median, dar va trece din centru pe dreapta. Pe pozitia de închizator, ramasa libera prin “coborârea” lui Radoi lânga Goian, va fi distribuit Codrea. Marile surprize pe care le pregateste “Piti” sunt titularizarile lui Lazar (5 selectii), Aliuta (4 selectii) si Costea (o selectie), care îl scoate din carti pe Dica.

În atac, Piturca va apela din primul minut la vârful dinamovist

Partida dintre I-le Feroe si România se va disputa de la ora 19.30 si va putea fi urmarita pe canalul de televiziune TVR 1. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version