Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, considera ca „Guvernul Tariceanu a intrat prea devreme in campanie electorala”


Intră acum și în grupul de

În opinia vicepresedintelui PD-L, Gheorghe Flutur, Guvernul Tariceanu „a intrat prea devreme în campanie electorala”. Pentru a-si întari afirmatia, acesta a dat ca exemplu actiunea ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, care a fost prezent la Iasi si Suceava pentru a lua parte la ceremonia înmânarii noilor microbuze scolare primarilor unor localitati. „Ma astept sa fie prezent si când vin si loturi de carti pentru scoala, sau sa vina ministrul Sanatatii când vine un nou transport de seringi la spital”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a aratat ca microbuzele scolare transferate localitatilor sucevene nu sunt suficiente si a criticat „modul discretionar si politizarea alocarii resurselor financiare” în domeniul infrastructurii scolare.

Gheorghe Flutur a facut referire si la faptul ca Ministerul Educatiei nu a alocat fonduri pentru diverse investitii aflate în proces de modernizare, dar a gasit resurse financiare pentru unele investitii care nu au fost începute. Acesta a cerut ministrului Educatiei sa gaseasca fonduri pentru finalizarea lucrarilor începute în infrastructura scolara.

Reamintim ca un numar de 31 de microbuze scolare au fost înmânate, duminica, de ministrul Educatiei, unor localitati sucevene. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a aratat contrariat de declaratia facuta de inspectorul scolar general al judetului Suceava, Petru Carcalete, care, cu ocazia înmânarii cheilor noilor microbuze scolare a spus ca în judet mai este nevoie de înca 60 de astfel de masini. Ministrul Adomnitei a aratat ca numarul de microbuze cumparate de Minister a fost stabilit în baza cererilor înainte de inspectoratele scolare si constata acum ca acestea doresc suplimentarea numarului de microbuze. Acesta a spus ca atunci când a realizat bugetarea acestei achizitii, cererea venita de la inspectoratele scolare a fost de aproximativ 870 de microbuze si ca a stabilit sa fie cumparate o mie, dar ca a constatat ca mai este nevoie de aproximativ 200 de astfel de microbuze scolare, care urmeaza sa fie achizitionate în 2009.   ­
 
­


Intră acum și în grupul de