Sedinta comuna a administratiilor regionale din Suceava si Cernauti, amanata la solicitarea partii ucrainene


Intră acum și în grupul de

La Suceava a sosit o delegatie a administratiei de stat din regiunea ucraineana Cernauti, care a solicitat conducerii Consiliului Judetean sa amâne organizarea sedintei comune a administratiilor regionale din Suceava si Cernauti, ce trebuia sa aiba loc, miercuri, la Cernauti. Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, ca amânarea acestei sedinte este determinata de situatia politica din Ucraina si de faptul ca se asteapta si rezultatul discutiilor din cadrul summit-ului Ucraina-UE. „Organizarea acestei sedinte comune a fost aprobata de Consiliul Euroregiunii Prutul de Sus si am decis ca la prima întâlnire în cadrul euroregiunii sa stabilim o noua data pentru organizarea acestei sedinte”, a spus Gheorghe Flutur.

Consiliul Judetean Suceava a aprobat, saptamâna trecuta, ordinea de zi a sedintei comune Suceava-Cernauti, ce prevede adoptarea mai multor hotarâri de colaborare în mai multe domenii. Astfel, pe ordinea de zi se afla proiectul unei hotarâri privind înfiintarea Parcului Reconcilierii care va fi amenajat în Codrii Cosminului, aprobarea editarii unui ghid turistic al Bucovinei istorice, dar si un program pentru asigurarea unei securitati sporite pentru turistii si investitorii care vin în zona.

De asemenea, cele doua regiuni îsi propun sa adreseze o scrisoare comuna celor doua guverne, român si ucrainean, pentru scoaterea din izolare a acestei regiuni prin modernizarea vechiului drum comercial dintre Marea Baltica si Marea Neagra care trece prin Cernauti si Suceava si care face legatura între coridoarele europene rutiere IX, III si V.

În cadrul sedintei comune va fi stabilit si un plan de actiune comun pentru prevenirea si combaterea dezastrelor, conducerea comisiei speciale comune urmând sa fie asigurata de CJ Suceava.

Totodata, cele doua regiuni vor mai stabili sa lucreze împreuna la întocmirea unei evidente a personalitatilor din Bucovina. ­
­


Intră acum și în grupul de