In comunele cu femei-primar, activitatea de reconstructie a caselor este avansata


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, s-a întâlnit cu primarii localitatilor calamitate si reprezentantii firmelor de constructie implicate în refacerea infrastructurii, cu care a discutat, punctual, despre modul în care se deruleaza activitatea de reconstructie.

În cadrul unei conferinte de presa, prefectul Baisanu a aratat ca marea majoritate a primariilor a încheiat contracte cu firme de constructii în vederea refacerii caselor afectate de inundatii, unele locuinte fiind deja ridicate. Prefectul de Suceava a evidentiat ca în comunele cu femei-primar, Maria Plesca în Voitinel si Violeta Taran, în Berchiseti, activitatea de reconstructie este avansata. „Aici a fost ridicata zidaria si se lucreaza la acoperis”, a aratat Alexandru Baisanu.

Pe de alta parte, acesta si-a exprimat nemultumirea ca unii primari, desi au în comuna de reconstruit una sau doua case, nu s-au implicat în aceasta activitate. „E inac­ceptabil ca în comune înstarite, cu materialele de constructii sub nas, sa nu poti face o casa. Daca faci o claca de doua ore cu o parte din barbatii din comuna, într-o luna casa e gata, dar pentru asta trebuie sa fii bun gospodar”, a spus Alexandru Baisanu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu considera ca primarii care nu reusesc sa finalizeze reconstructia caselor pentru sinistrati, pâna la sfârsitul lunii noiembrie, ar trebui sa-si dea demisia de onoare din functie. „Ar trebui sa-si dea demisia de onoare în fata oamenilor care i-au ales”, a declarat prefectul Baisanu, avertizând primarii ca risca sa fie amendati prin Comitetul pentru Situatii de Urgenta „daca nu-si fac datoria în activitatea de refacere”.

Prefectul de Suceava a mai aratat ca pentru infrastructura rutiera din judet, Guvernul a transferat o prima transa de 36 de milioane de lei din cele 60 de milioane de lei ce au fost alocate. „Urmeaza sa acoperim cu acesti bani costurile lucrarilor la drumurile comunale si la infrastructura judeteana. Ar trebui ca banii sa fie împartiti echitabil între primarii si Consiliul Judetean”, a explicat Alexandru Baisanu, care a mentionat ca alte 24 de milioane de lei urmeaza sa fie alocati judetului Suceava pentru lucrarile de reconstructie a infrastructurii afectate de inundatii.

În judetul Suceava urmeaza sa fie reconstruite 197 de case afectate de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie. 
­


Intră acum și în grupul de