Flutur: Nu știu ce se întâmplă cu cursa Tarom de Torino, dar m-am uitat la gradul de încărcare care i-a făcut pe mulți să se uite atent la ce înseamnă Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că nu știe ce se va întâmpla cu cursa Tarom de Torino, dar consideră că această cursă este viabilă mai ales că are un grad de încărcare foarte mare.

„Eu m-am uitat la gradul de încărcare pe Torino. Cred că acest grad de încărcare i-a făcut pe mulți să se uite atent la ce înseamnă Suceava”, a spus Flutur.

El a arătat că Suceava este un bazin ce oferă un grad de ocupare de 92 la sută pentru multe curse.

„Bazin de 92 la sută să zbori? Să verificați pe alte aeroporturi ce grad de încărcare au și cum mergem noi aici”, a spus Flutur.

Gradul de ocupare pentru cursa de Torino a fost în 2017 de 72,53 la sută în condițiile în care Tarom a operat un singur zbor pe săptămână.

Tarom nu mai permite efectuarea de rezervări la curse Suceava-Torino începând cu sfârșitul lunii martie. Ultima zi când se pot face rezervări este 21 martie pentru zbor Torino-Suceava, iar după această dată site-ul Tarom indică erori.

De menționat este că din aceeași dată nu se mai pot face rezervări nici pe ruta București-Torino, fiind transmis același mesaj.

Situația a fost sesizată de deputatul PSD Cătălin Nechifor.

 

„Ciudat. Din aprilie nu mai poți cumpara bilete de avion Suceava – Torino cu Tarom. Ar fi chiar păcat, Torino e zona cu cea mai mare concentrare de suceveni in diaspora”, arată Nechifor într-o postare pe pagina sa de socializare.

Tarom a lansat din 19 iulie 2017 curse Suceava-Torino cu o frecvență de o cursă pe săptămână.

 

Un reprezentant al Agenției Tarom Suceava a confirmat pentru News Bucovina că nu se pot face în prezent rezervări din primăvară și că deocamdată nu există informații exacte privind cursa Suceava-Torino.

„Nu se știe nimic deocamdată. Nu e finalizat programul de vară”, a spus reprezentantul Agenției Tarom care a menționat că vor exista informații clare privind această cursă la sfârșitul lunii martie.


Intră acum și în grupul de